SOLIDWORKS 2018 sisältää yli 200 uudistusta

SOLIDWORKS2018 tuo tuttuun ohjelmistoon yli 200 korjausta ja innovaatiota.
18.12.2017

SOLIDWORKS 2018 on nyt täällä. Maailman suosituimman 3D CAD -ohjelmiston 26. pääversio sisältää yli 200 parannusta ja uutta ominaisuutta, joista suurin osa tulee suoraan yli kahden miljoonan käyttäjän toiveista ja parannuspyynnöistä. Mukaan mahtuu myös uusia innovaatioita sekä suorituskykyä, vakautta ja luotettavuutta, joiden merkitys on suuri ohjelmiston jokapäiväisessä käytössä. Tässä hieman esimakua uudistuksista, joiden kattavampi esittely tapahtuu perinteiseen tapaan syksyn versioseminaareissa eri puolella Suomea.

Tarkkuutta käyttöliittymään

SOLIDWORKS tukee nyt entistä paremmin huipputarkkoja 4k-näyttöjä, koska myös grafiikka-alueen apuinformaatio, kuten 3D-suuntanuolet ja muut symbolit, skaalautuvat aina oikean kokoiseksi. Tämä helpottaa myös kosketusnäyttöjen hyödyntäjiä. Lisäksi heille on tarjolla erillinen kosketusnäyttötila, jossa käyttöliittymä optimoidaan sormeiluun. Myös sketsaaminen onnistuu suoraan kosketusnäytölle uudella Sketch with Touch -työkalulla.

Lisenssi lennossa verkosta

Yrityksen sisäisellä palvelimella kelluva verkkolisenssi antaa joustavuutta esimerkiksi silloin, kun yrityksessä on useita suunnittelijoita ja osa käyttää SOLIDWORKSiä satunnaisesti. Kiinteä lisenssi sen sijaan on aktivoitu yhteen työasemaan, ja sen siirtäminen esimerkiksi pöytäkoneesta kannettavaan vaatii suunnitelmallisuutta. Uusi SOLIDWORKS Online Licensing helpottaa käyttäjiä, joilla on käytössään useita CAD-työasemia. Lisenssi haetaan verkosta sillä hetkellä käytössä olevaan työasemaan ohjelmaa käynnistettäessä.

Geometrian optimointia

Simulointityökalujen käyttöä tulisi painottaa suunnitteluprosessin alkuun. Näin jo konseptivaiheessa voidaan ideoida hyvinkin erilaisia konstruktioita ja valita niistä paras. Simulation Professional -työkalu osaa nyt optimoida tarvittavan geometrian täysin uudella Topology Study -toiminnolla. Työkalu näyttää graafisesti millainen kantavan rakenteen tulisi olla ja mistä materiaalia voidaan poistaa lujuuden kärsimättä.

Lisää suorituskykyä suuriin kokoonpanoihin

Kokoonpanojen komponenttimäärän noustessa tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin komponentteihin, uudenkin tehotyöaseman suorituskyvyn rajat tulevat lopulta vastaan. Kaikkea mallinnustietoa ei kuitenkaan tarvita työskenneltäessä moduuli- tai pääkokoonpanotasolla. SOLIDWORKSiin on vuosien varrella tuotu lukuisia kevennystekniikoita, kuten Lightweight ja SpeedPak, joilla työskentelyä saadaan sujuvammaksi suurillakin kokonaisuuksilla. Näistä tehokkain on Large Design Review, joka on tähän asti rajoittunut pelkkään katseluun. Nyt tässä Graphics Only -tilassa voidaan lisätä Mate-kiinnityksiä. Lisäksi salamannopeasti grafiikkatilaan avatusta pääkokoonpanosta voidaan helposti ladata haluttuja kokonaisuuksia Lightweight tai Resolved -tilaan, jolloin päästään käsiksi komponentti- tai piirretason tietoon. Sama toimii myös toiseen suuntaan, eli mallia voidaan keventää lennossa pelkäksi grafiikaksi.

SOLIDWORKS CAM

CAM (Computer-aided Manufacturing) tarkoittaa tietokoneohjattua kappalevalmistusta. Työstökoneiden ohjaus tapahtuu yleensä luomalla työstöradat CAM-ohjelmistolla suoraan 3D CAD-mallista. Nyt jokaiseen SOLIDWORKS 2018 -lisenssiin sisältyy CAM Standard -työkalu, jolla työstöradat luodaan ja niitä simuloidaan suoraan SOLIDWORKS-käyttöliittymässä. Ohjelmisto osaa hyödyntää 3D-malleihin lisättyjä MBD-toleransseja ja sillä saadaan työstöradat mm. 2.5 akseliseen jyrsintään, sorvaukseen, laser-, plasma- tai vesileikkaukseen. Lisäksi tarjolle tulee laajempi SOLIDWORKS CAM Professional -versio.

Laajennettu tuki muille CAD-järjestelmille

SOLIDWORKS 2017 antoi mahdollisuuden tuoda kokoonpanoon tiedostoja muista CAD-järjestelmistä (mm. CATIA V5, Inventor, PTC Pro/ENGINEER ja Creo, SolidEdge ja NX) suoraan natiiviformaatissa ilman tiedostokääntöä SOLIDWORKS-muotoon. Nyt 3D-malleja voidaan tuoda myös tiedonsiirrossa yleisesti käytetyissä STEP, IGES ja ACIS -neutraaliformaateissa. Lisäksi malleista voidaan lukea mm. massa-, materiaali- ja nimiketiedot (Custom Properties).

Tiedonhallinta uudelle aikakaudelle

Tässä versiossa SOLIDWORKS PDM korvaa lopullisesti teknisesti vanhentuneen Workgroup PDM -tuotteen. Uusina ominaisuuksina on mm. automatisoitu PDF-tiedostojen luonti myös PDM Standard -versiossa ja 2-suuntainen tiedonsiirto piirustuksissa olevaan revisiotaulukoon. Lisäksi PDM-järjestelmä tunnistaa nyt myös muissa CAD-formaateissa olevat 3D-mallit osaksi kokoonpanorakennetta. Käytettävyyttä parantaa mm. tarkemmat ilmoitukset, jos esimerkiksi mallien nimiketiedot ovat puutteellisia estäen rakenteen siirtämisen työnkierrossa eteenpäin. PDM Professional -versio tukee nyt useiden rinnakkaisten suunnitteluversioiden haarauttamista ja näiden hallittua yhdistämistä (Design Branching and Merging). Lisäksi saataville tulee erillinen SOLIDWORKS Manage -tuote, joka laajentaa PDM Professional -järjestelmän mm. nimikkeiden, projektien ja prosessien hallintaan sekä monipuoliseksi raportointityökaluksi.

 

Jos sinulla tulee päivityksestä kysyttävää, tukipalvelumme auttaa mielellään. Klikkaa tukiportaaliin tai soita (010) 835 7350.