Kuulumisia 3D EXPERIENCE WORLD 2020 -tapahtumasta Nashvillesta

3D EXPERIENCE WORLD
12.3.2020

Kyllä, luit tapahtuman nimen aivan oikein. CAD-piireissä tunnettu SOLIDWORKS World - tapahtuma kulki tänä vuonna ensimmäistä kertaa EXPERIENCE WORLD -nimellä. Nimenmuutos  juontaa juurensa ”uudesta tuotteesta”, eli pilvipohjaisesta alustasta nimeltä 3D EXPERIENCE Platform. Olemme uutisoineet uudesta alustasta jo monta kertaa aiemminkin ja niistä voit lukea muun muassa täältä:

Uudelleenbrändäys oli siis vahvasti esillä itse tapahtumassa aina nimeä myöten. Teillekin jo toivottavasti jossakin määrin tutuksi tullut 3D EXPERIENCE -logo sai paljon näkyvyyttä.  

3d experience logo

Matkaan, mars!

Uusi 3D EXPERIENCE -alusta oli itseasiassa syy siihen, miksi minä aiemmista suunnitelmistani poiketen lähdin mukaan Nashvilleen. Koko konsepti on mielestäni erittäin kiehtova ja mielenkiintoinen. Sen lisäksi olemme CadWorksissa päättäneet, että minä otan päävastuun alustan implementoinnista asiakkaillemme ja tulenkin toimimaan niissä projektipäällikkönä.

Niklas ja 3d logo

 Allekirjoittanut ja massiivinen tapahtumalogo. Tässä otettiin varmasti satoja, ellei peräti tuhansia valokuvia.

Mielenkiintoisinta tapahtumassa oli – ja missä pidinkin oman fokukseni koko reissun ajan – kaikki alustaan liittyvät koulutus- ja infosessiot. Ja niitähän riitti. Nimittäin joka päivälle useampia. Kun osa porukastamme piti vielä sunnuntain osittain vapaapäivänä, suunnistin minä heti aamusta hands on -koulutustilaisuuteen, jossa ennakkoon ilmoittautuneet pääsivät testailemaan alustaa kouluttajan opastuksella.

Mielenkiintoinen oli myös tapahtuman Playground, eli pelikenttä, jossa lukuisat näytteilleasettajat esittelivät omia tuotteitaan, olivat ne sitten lisäosasovelluksia perinteiseen SOLIDWORKSiin tai tuotteita, joiden suunnittelussa ja valmistuksessa SOLIDWORKS ja/tai 3D EXPERIENCE on näytellyt keskeistä roolia.

Ed experience world playground

 Playground aamulla, kun ihmismassat eivät olleet vielä valuneet paikalle.

Batman 3D haarniska

Messualueelta löytyi hieno Batman-asu, jonka kaikki osat olivat 3D-tulostettuja.

Virallisesti tapahtuma kesti maanantaista keskiviikkoon. Jokainen päivä alkoi käytännössä aloitustapahtumalla (General Session) ja jatkuu siitä omien mieltymysten mukaan – ihan miten itse oli päivänsä suunnitellut. Valinnanvapaus kertoo myös siitä, miten paljon tarjontaa on. Me jälleenmyyjän asemassa suuntasimme joka päivä jälleenmyyjille suunnattuun yleissessioon ja sieltä edelleen joko koulutustilaisuuksiin tai tutkimaan Playgroundin tarjontaa.

Tällä samalla kaavalla mentiin siis maanantai, tiistai ja keskiviikko, pois lukien illat. Yhtenä iltana kävimme SOLIDWORKSIN järjestämässä Country-musiikin täyteisessä iltatapahtumassa Nashvillen Broadwayllä.

Nasville country

Musiikki raikasi ja messuvieraita riitti myös vapaa-ajan viettoon

Kokonaisuus oli antoisa ja monipuolinen

Toki ehdimme aina välillä heittää hetkeksi vapaallekin, vaikkakin päivät olivat melko hektisiä ja intensiivisiä aamusta iltaan ja hotellille päästyä teki vain mieli vetää pitkäkseen. Kotiin tuomisiksi jäi ehdottomasti paljonkin ajatuksia ja ideoita alustan hyödyntämisestä sekä sisäisesti omassa toiminnassamme että asiakasprojekteissa. Jos siis tahdot kuulla lisää 3D EXPERIENCESTÄ, heitä ihmeessä viestiä! Yhteystiedot löydät helpoiten kotisivujemme kautta.

Tämän lisäksi mukaan tarttui tietysti hienoja kokemuksia! Eikä pelkästään siis ohjelmistojen parissa, vaan myös jääkiekon merkeissä. Kävimme nimittäin loppumatkasta katsomassa Nashville Predatorsin matsin New York Islandersia vastaan. Juuse Saroksen pitäessä nollapelin, vei Predators tällä kertaa pisteet kotiin murskatuloksella 5-0! Tunnelma hallissa oli mitä mainioin.

Nashville Predatori kotihalli

Nashville Predatorsin kotihalli – Bridgestone Arena

Nashville predators ottelu

Nashville Predators vs. New York Islanders. Tupa oli täynnä, +15 000 katsojaa ja mikä parasta, kotijoukkue voitti 5-0.

Saa siis nähdä mitä 3DX tuo tullessaan ja mitä ensi vuonna on tarjolla. Se on ainakin varmaan, että alustan sisältö, eli ts. sovellusten määrä, tulee varmasti kasvamaan ja alusta muutenkin kehittymään. Ennen ensi vuotta ja uutta tapahtumaa ehditään toivottavasti käyttöönottamaan myös Teille mainittu 3DEXPERIENCE-alusta. Laita siis rohkeasti viestiä niin katsotaan alustaa vaikka yhdessä demon merkeissä.

Kevätterveisin,
Niklas