Työkalu lujuuslaskentaan? Simulation professional on mainio valinta kaikille lujuuslaskijoille

Lujuusanalyysin voi suorittaa 2D-yksinkertaistuksena Simulation Professional-lisenssin avulla.
30.9.2016

Kun käytössä on oikeat välineet, saa tuloksia aikaan nopeasti myös lujuuslaskennassa. Onko sinulla jo käytössäsi aidosti lujuuslaskentaa tukevat työkalut, jotka helpottavat työtäsi ja lisäävät tuotteesi toimivuutta?

Useimmat SOLIDWORKS-käyttäjät tietävät, että SOLIDWORKS Standard- ja Professional-lisensseihin sisältyy SimulationXpress, jolla voi tehdä yksittäisille osille lujuuslaskentaa rajoitetuin ominaisuuksin. Vastaavasti he tietävät, että Premium-lisenssillä voi laskea myös kokoonpanoja ja monista rajoituksista päästään eroon.

Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että lujuuslaskentaan on tarjolla vieläkin laajempia lisenssejä, joiden avulla lujuuslaskenta saadaan sekä työvaiheena helpommaksi että tuote ominaisuuksiltaan optimaalisimmaksi.

Haluatko eroon lujuuslaskennan rajoituksista?

Laajimmat mahdollisuudet saavutat Simulation Professionalin ja Simulation Premiumin avulla. Esimerkiksi Simulation Professionalin tuntevat tietävät, että sen avulla voi tutkia ominaisvärähtelyjä, nurjahduksia, lämmönjohtumista ja väsymistä. Se sisältää kuitenkin paljon muutakin.

Tavallista staattista lujuuslaskentaa tekevät hyötyvät mm. optimoinnista ja Trend Trackeristä. Jälkimmäisellä voi tarkastella esimerkiksi, kuinka paljon tietyn mitan muuttaminen vaikuttaa tuloksiin. Optimoinnin avulla voidaan esimerkiksi etsiä sellaiset mitat, joilla tuote olisi mahdollisimman kevyt, mutta kuitenkin riittävän kestävä.

Mikä työkalu soveltuu parhaiten lujuuslaskentaan?

Viime vuosina monet uusista Simulation-ominaisuuksista ovat tulleet nimenomaan Simulation Professional ja Simulation Premium -lisensseihin, minkä vuoksi ne ovat kaikille lujuuslaskijoille mainioita työkaluja. Tällaisia hyödyllisiä ominaisuuksia ovat olleet mm. 2D-yksinkertaistukset (tasojännitys, tasovenymä ja aksiaalisymmetria), tehtäväpohjainen liikeanalyysi (Event Based Motion), alirakenteiden laskenta (Submodeling), Toolbox-pulttien konvertointi laskennan pulteiksi, nettipohjainen materiaalikirjasto ja kuormitusten summaaminen (Load Case Manager).

Oletko kiinnostunut lujuuslaskennasta? 

Kerromme mielellämme lisää lujuuslaskennan mahdollisuuksista, kysy lisätietoja ratkaisuistamme myyjiltämme Esko Hekkalalta tai Lasse Kaikkoselta, tai ilmoittaudu simulointi-koulutukseemme, jossa kerromme, miten saat tärkeistä ominaisuuksista kaiken irti omassa työssäsi!

Lue lisää SOLIDWORKSin simulointituotteiden ominaisuuksista täältä.