SOLIDI: Päivityskierteessä

Solidi-lehti on CadWorks Oy:n asiakaslehti.
14.11.2017

Softa on aina rikki. Se on sitä jo valmiiksi, emme vain onneksi törmää suureen osaan puutteista tai ongelmista, joita ohjelmoijat ja ohjelmistotestaajat eivät osanneet tai voineet ottaa huomioon. Toisaalta sovellusten alustana toimivan laite- ja ohjelmistoympäristön jatkuvia muutoksia on kehittäjienkin lähes mahdoton ennakoida. Ainoa vaihtoehto on korjata ja sopeuttaa ohjelmistoa riittävän usein uusien laitteiden ja sovellusten kanssa yhteensopivaksi ja tasapainottaa resurssien käyttö uuden kehittämisen ja vanhan korjaamisen välillä.

Pitääkseen teknistä etumatkaa yllä ja käyttäjät tyytyväisinä ohjelmistokehittäjien on pakko tasapainoilla käyttäjien toiveiden täyttämisen ja uusien innovaatioiden välillä. Tuotekehitysintoa on riitettävä myös vanhojen ominaisuuksien käytettävyyden, toiminnallisuuden ja ennen kaikkea suorituskyvyn parantamiseen. Ja kun ohjelmistojen elinkaari on rajallinen, resursseja on löydyttävä myös täysin uusien ohjelmistosukupolvien kehittämiseen.

SOLIDWORKSin nykyaikaisiin pilviteknologioihin perustuvat tulevaisuuden versiot tulevat laajempaan käyttöön aikanaan, mutta SOLIDWORKS tekee oikein pitäessään tuotekehityksen pääpainon yli 2 miljoonan käyttäjän kuuntelemisessa ja heidän toiveittensa täyttämisessä.

Joka vuosi SOLIDWORKSiin lisätään myös täysin uutta teknologiaa. Tällä haavaa vuorossa on digitaalisen valmistuksen tuominen jokaisen SOLIDWORKS-käyttäjän työpöydälle uuden SOLIDWORKS CAM -ratkaisun muodossa. SOLIDWORKS 2018 -version myötä myös tiedonhallintatyökalut päivittyvät uuteen SOLIDWORKS PDM -aikakauteen ja teknisesti jo vanhentunut, vuosituhannen alusta asti palvellut Workgroup PDM -työkalu jää lopullisesti historiaan.

Kuten isot uudistukset usein, tiedonhallinnan käyttöönotto mietityttää ja kohtaa myös muutosvastarintaa. Toimittajamme kävi haastattelemassa puhdasilmalaitteita valmistavan Kojair Techin suunnittelupäällikköä Jere Vahvasta PDM:n tuoreesta käyttöönotosta kun 15 vuoden CAD-työskentely suoraan verkkolevylle tuli tiensä päähän. Saman aiheen äärellä ollaan sulkupeltejä valmistavan Sammet Dampersin jutussa SOLIDWORKS PDM tuli taloon. Tiedonhallinnan käyttöönotto tai sen uusiminen on nyt tapetilla hyvin monessa yrityksessä. Kannattaa siis klikata SOLIDI-lehteen ja lukea miten projektit sujuivat ja mikä muuttui.

Tuottavuutta lisätään poistamalla manuaalista rutiinityötä suunnitteluprosessista. Tämä on meille cadworksiläisille erityisosaamisalue, johon olemme panostaneet voimakkaasti koko 20-vuotisen historiamme ajan. Tästä lehdestä löydät asiantuntijoidemme vinkit, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun halutaan automatisoida nimiketietojen siirtoa SOLIDWORKSistä tai SOLIDWORKS PDM:stä yrityksen ERP- eli toiminnanohjausjärjestelmään. Olisiko aika tehdä asialle jotain?