SOLIDI
14.11.2017

Softa on aina rikki. Se on sitä jo valmiiksi, emme vain onneksi törmää suureen osaan puutteista tai ongelmista, joita ohjelmoijat ja ohjelmistotestaajat eivät osanneet tai voineet ottaa huomioon.

1.12.2016
Aloitin 3D CAD -urani melko tarkkaan 25 vuotta sitten innokkaana ATK-harrastajana ja tietotekniikan opiskelijana. Koulu vei tietysti osansa nuoren miehen ajasta, mutta työharjoittelut, pidemmät lomat ja vähäinen vapaa-aika kului erään nimeltä mainitsemattoman parametrisen 3D-mallintajan kimpussa.
1.1.2015
Niinhän sitä sanotaan, todellisuus on usein tarua ihmeellisempää. Kun kuuntelin keksijä Matti Pappisen värikästä kertomusta elämänvaiheistaan alkoi tuntua, että tarinassa olisi ainesta kirjaan jos toiseenkin.
1.1.2014
Suomeen syntyy kiihtyvällä vauhdilla uusia, pieniä startupyrityksiä. Ei siksi että se on trendikästä - vaan koska on pakko. Sama on nähtävissä myös ohjelmistohankinnoissa. Aloittava yritys ei hanki heti kättelyssä parasta mahdollista 3D-suunnittelujärjestelmää, liitä siihen kattavia simulointityökaluja ja hallitse kokonaisuutta tiedonhallintajärjestelmällä (PDM) koska se on hienoa – vaan koska on pakko.
1.1.2013
Järjestin hiljattain henkilöstöllemme kahden päivän Windows- ja Microsoft Office -koulutuksen. Aluksi ajatus tuntui vähän hölmöltä, me kaikkihan olemme käyttäneet kyseisiä ohjelmistoja työksemme vuosikausia lähes joka ikinen päivä. Uudella käynnistysvalikolla varustettu Windows 8 antoi kuitenkin perustellun syyn koulutuksen järjestämiseen. Onneksi, sillä yllättävän moneen jokapäiväiseen rutiiniin löytyi kätevämpi ja nopeampi tapa.
1.1.2012
”Ovathan nuo hienoja järjestelmiä, mutta eivät oikein sovi meidän tuotteillemme.” Tämä on yleisin kommentti keskusteltaessa siitä, kuinka suunnittelun läpimenoaikaa voitaisiin lyhentää suunnittelua automatisoimalla
1.1.2011
Tänä päivänä puhutaan paljon pilviteknologiasta. Yksi suurista kysymysmerkeistä on, kuinka pilviteknologia tulee vaikuttamaan suunnittelun tulevaisuuteen. Ja missä määrin.
1.1.2010
"Olemme uusimassa tukijärjestelmäämme, tutkimme huhti-toukokuussa erilaisia teknisiä vaihtoehtoja, päätöksen hankinnasta teimme juhannuksen tienoilla ja pari viikkoa myöhemmin järjestelmä oli jo teknisesti valmis käyttöönottoa varten. Otamme sen kuitenkin vasta syksyllä käyttöön, koska tekninen valmius ei tarkoita samaa kuin koko organisaation valmius." Teknisestihän porukka osaisi käyttää uutta järjestelmää vaikka heti. 
1.1.2008
Tuttu sanonta? Törmäsin tähän itse lomallani Floridassa. Ensimmäiseksi on kuitenkin tunnustettava, että olen käytännönläheinen tekniikkafriikki eli rakastan teknisiä ominaisuuksia, mutta pidän tuotteista, jotka toimivat ja tuntuvat hyviltä. Olen aina hieman väheksynyt amerikkalaisia elektroteknismekaanisia tuotteita mm. autoja ja kodinkoneita. Autoista varsinkin täkäläisten mieltymys isorenkaisiin, jättimäisiin avolava-autoihin on herättänyt minussa kummastusta.
1.1.2006

Vuosi 1996 oli Suomessa ja Euroopassa alku jollekin uudelle. Amerikkalaiset olivat kokeneet saman jo edellisenä vuonna. Tänään sen vaikutukset koskettavat yli puolta miljoonaa henkilöä, yli 80 000 yrityksessä yli sadassa maassa ympäri maailman. Mistä onkaan kysymys?