Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Suunnittelija! Jumittaako kone? Näin saat tietokoneestasi parhaat tehot irti

BLOGI | 26.6.2017

Artikkelin otsikkokuva.
Vaikka koneessa olisi paperilla miten paljon tehoja hyvänsä, voivat väärät asetukset ja epäoptimaaliset asennukset hidastaa konetta ja haitata työskentelyä.

Tietokone on suunnittelijan tärkein työkalu, joten sen ryppyilevä toiminta vaikuttaa suoraan työtehoon ja työskentelymukavuuteen. Muutamilla helposti arjessa toteutettavilla toimenpiteillä saat koneestasi ja SOLIDWORKS-ohjelmistosta parhaan kapasiteetin käyttöösi.

 

1. Valitse erillinen näytönohjain

Jos tietokoneessa on kaksi näytönohjainta, kannattaa integroitu näytönohjain poistaa käytöstä BIOSin kautta. Silloin voit olla varma, että SOLIDWORKS käyttää tehokasta erillistä näytönohjainta eikä suorituskykyä heikentävää integroitua näytönohjainta. Lue tukiportaalistamme ohjeet integroidun näytönohjaimen käytöstä poistamiseen.

 

2. Älä päästä SSD-muistia liian täyteen

Jos käytössäsi on SSD-levy, pidä silmällä sen kapasiteettia. SSD-levyn käyttö hidastuu huomattavasti, jos se on liian täynnä. How-To Geek -sivuston artikkelin mukaan 75 % on useimmissa tapauksissa levykapasiteetin raja, jonka jälkeen suorituskyky alkaa heikentyä merkittävästi.

 

3. Asenna vain tarpeelliset ohjelmat

Vältä erilaisten työn kannalta turhien ohjelmien asentamista. Silloinkin kun niitä ei käytetä, ne monesti vievät konetehoja taustalla ja hidastavat konettasi.

 

4. Optimoi virustarkistukset

SOLIDWORKS-tiedostopäätteet voit hyvillä mielin poistaa reaaliaikaisesta virustarkistuksesta. SOLIDWORKS-tiedostomuodoista ei ole löydetty vielä yhtäkään virusta.

 

5. Tee mallinnustyö pelkistetyin asetuksin

Kokemuksemme ja testauksemme ovat osoittaneet, että normaalin mallinnustyön ajaksi SOLIDWORKSin asetuksista kannattaa ottaa pois kaikki animoinnit ja näyttävät taustagrafiikat. Mitä hienommalta tuote ruudulla näyttää, sitä enemmän se syö koneen näytönohjaintehoja.

Faktaboksin kuvake.

Tule kuulemaan lisää asetusten vaikutuksista koneen suorituskykyyn!

Haluatko syventää tietojasi siitä, mitkä asetukset vaikuttavat SOLIDWORKSin nopeuteen erityisesti isompia kokonaisuuksia käsiteltäessä? CADWORKSilla on päivän mittainen Isot kokoonpanot -kurssi, jossa kuulet mm. miten asetuksilla ja muilla keinoin ohjelma saadaan toimimaan sulavammin. Ilmoittaudu kurssille suoraan sivuiltamme: http://www.cadworks.fi/fi/events/isot-kokoonpanot


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 12.11.2018
Virtuaalisuus tulee suunnitteluun askel kerrallaan
Tekniikan kehittyessä työtavat ja tiedonjako kehittyvät. Uusia tekniikoita jakaa suunnittelijan tuottamaa tietoa ilmestyy jatkuvasti. Paperipiirustus kuitenkin istuu tiukassa yritysten prosesseissa. Oma veikkaukseni on, että virtuaalisuus …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 19.3.2021
Miten minimoit massavoimat?
Mitä työkaluja käytät, kun haluat selvittää mekanismissa vaikuttavia voimia? Entä, miten lähdet optimoimaan rakennetta niin, että voimat olisivat mahdollisimman pienet? Näytän yksinkertaisella mäntämekanismilla, miten sen …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 20.8.2020
Structure System – Nopeampaa rakennesuunnittelua
Hitsattujen rakenteiden suunnittelu Solidworksillä on viety uudelle tasolle! SOLIDWORKS 2019 -versioon tuotu Structure System -työkalu on saanut tuottavuutta lisääviä parannuksia SOLIDWORKS 2020 -versiossa. Nyt voit …
Lue lisää