Contact us Support 

Työkalu lujuuslaskentaan? Simulation professional on mainio valinta kaikille lujuuslaskijoille

BLOG | 30.9.2016

Article header image
Tavallista staattista lujuuslaskentaa tekevät hyötyvät mm. optimoinnista ja Trend Trackeristä. Jälkimmäisellä voi tarkastella esimerkiksi, kuinka paljon tietyn mitan muuttaminen vaikuttaa tuloksiin. Optimoinnin avulla voidaan esimerkiksi etsiä sellaiset mitat, joilla tuote olisi mahdollisimman kevyt, mutta kuitenkin riittävän kestävä.

Kun käytössä on oikeat välineet, saa tuloksia aikaan nopeasti myös lujuuslaskennassa. Onko sinulla jo käytössäsi aidosti lujuuslaskentaa tukevat työkalut, jotka helpottavat työtäsi ja lisäävät tuotteesi toimivuutta?

Useimmat SOLIDWORKS-käyttäjät tietävät, että SOLIDWORKS Standard- ja Professional-lisensseihin sisältyy SimulationXpress, jolla voi tehdä yksittäisille osille lujuuslaskentaa rajoitetuin ominaisuuksin. Vastaavasti he tietävät, että Premium-lisenssillä voi laskea myös kokoonpanoja ja monista rajoituksista päästään eroon.

Kaikki eivät kuitenkaan välttämättä tiedä, että lujuuslaskentaan on tarjolla vieläkin laajempia lisenssejä, joiden avulla lujuuslaskenta saadaan sekä työvaiheena helpommaksi että tuote ominaisuuksiltaan optimaalisimmaksi.

 

Haluatko eroon lujuuslaskennan rajoituksista?

Laajimmat mahdollisuudet saavutat Simulation Professionalin ja Simulation Premiumin avulla. Esimerkiksi Simulation Professionalin tuntevat tietävät, että sen avulla voi tutkia ominaisvärähtelyjä, nurjahduksia, lämmönjohtumista ja väsymistä. Se sisältää kuitenkin paljon muutakin.

 

Mikä työkalu soveltuu parhaiten lujuuslaskentaan?

Viime vuosina monet uusista Simulation-ominaisuuksista ovat tulleet nimenomaan Simulation Professional ja Simulation Premium -lisensseihin, minkä vuoksi ne ovat kaikille lujuuslaskijoille mainioita työkaluja. Tällaisia hyödyllisiä ominaisuuksia ovat olleet mm. 2D-yksinkertaistukset (tasojännitys, tasovenymä ja aksiaalisymmetria), tehtäväpohjainen liikeanalyysi (Event Based Motion), alirakenteiden laskenta (Submodeling), Toolbox-pulttien konvertointi laskennan pulteiksi, nettipohjainen materiaalikirjasto ja kuormitusten summaaminen (Load Case Manager).

Oletko kiinnostunut lujuuslaskennasta? 

Kerromme mielellämme lisää lujuuslaskennan mahdollisuuksista, kysy lisätietoja ratkaisuistamme myyjiltämme Esko Hekkalalta tai Lasse Kaikkoselta, tai ilmoittaudu simulointi-koulutukseemme, jossa kerromme, miten saat tärkeistä ominaisuuksista kaiken irti omassa työssäsi!

Lue lisää SOLIDWORKSin simulointituotteiden ominaisuuksista täältä.


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 5.10.2018
Simuloinnin avulla selvität, kuinka helposti huonekalu kaatuu
SOLIDWORKSin simulointituotteilla voit testata huonekalujen turvallisuutta: Kevyet huonekalut ovat herkkiä kaatumaan. Tämä voi muodostaa turvallisuusuhan …
Read more
Article thumbnail
Blog | 5.6.2018
Staattinen laskenta ei aina riitä - varaudu nurjahduksiin
Staattinen lujuuslaskenta voi joskus johtaa aiheettomaan turvallisuudentunteeseen. Vaikka lujuuslaskenta näyttäisi kaiken olevan kunnossa, rakenne voi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 19.3.2021
Miten minimoit massavoimat?
Mitä työkaluja käytät, kun haluat selvittää mekanismissa vaikuttavia voimia? Entä, miten lähdet optimoimaan rakennetta niin, …
Read more
Selaa ajankohtaisia julkaisuja