Contact us Support 

Yksinkertainen on tehokasta – myös tuotetiedonhallinnassa

BLOG | 18.9.2017

Article header image
Yksinkertaisuutta lisäävät myös erilaiset taustalla tapahtuvat tehtävät, kuten esimerkiksi automaattiset PDF-käännökset piirustuksista hyväksyttäessä. Prosessi nopeutuu, kun annetaan järjestelmän suorittaa aiemmin manuaalista työtä vaatineita rutiinitehtäviä.

Yksinkertainen on kaunista, mutta se voi todellakin olla myös tehokasta. Kun PDM-järjestelmä rakennetaan heti alusta alkaen suoraviivaiseksi, ei aikaa tuhlaannu ylimääräisiin työvaiheisiin tai automatisoitavissa olevien asioiden tekemiseen manuaalisesti. Organisaatiosi resursseja säästyy aidosti liiketoimintaa tukevaan toimintaan kuten tuotekehitykseen.

Jotta organisaatiosi saa PDM-ohjelmistosta parhaan hyödyn irti, kannattaa järjestelmä jo määrittelyvaiheessa rakentaa yksinkertaiseksi. Selkeät, yksinkertaiset ja osittain jopa pakotetut toimintatavat tuovat ryhtiä ja järjestelmällisyyttä ilman, että ne mutkistavat prosessia. Selkeästi jäsennellystä ja rakennetusta järjestelmästä on myös helppo etsiä tietoa vuosienkin päästä. Lisäksi se ohjaa käyttäjät toimimaan samalla periaatteella ja saman prosessin mukaisesti.

Yksinkertaisella tarkoitan tässä yhteydessä selkeää ja suoraviivaista. Yksinkertainen voi olla myös moniulotteinen ja monipuolinen. Järjestelmästä on nimittäin turha rakentaa sellaista, joka hidastaa jokapäiväistä toimintaa ja lisää turhaa byrokratiaa ja välivaiheita tuotesuunnitteluun. Järjestelmän pitää tuoda lisäarvoa, ei lisätyötä.

Sujuvan toiminnan kannalta oleellista on valjastaa yksi käyttäjä toimimaan ns. pääkäyttäjänä, joka jatkossa hallinnoi muun muassa työkiertoja, käyttäjiä, käyttäjäryhmiä ja muita järjestelmään liittyviä asetuksia. Käyttöönotossa CadWorks perehdyttää käyttäjän PDM:n asetusteknisiin seikkoihin. Suosittelemme pääkäyttäjille myös päivän kestävää kurssiamme SOLIDWORKS PDM -pääkäyttäjä.

 

PDM:llä sujuvampi työkierto

Esimerkkityökierto
Kuva 1. Esimerkki yksinkertaistetusta työkierrosta

Kuvan pelkistetty työkierto voi jo sellaisenaan riittää monille. Työkierto on yksinkertainen ja suoraviivainen, mutta sisältää kuitenkin sopivasti ryhtiä. Työkierroista tehdään pahimmillaan todella kankeita ja työtä hidastavia, kun tarpeettomasti lisätään x-määrä eri tahoja jokaiseen väliin hyväksymään tilasiirtoja. Jos tämän lisäksi työkierrossa on vielä monia lisävaiheita tai -tiloja, yksinkertaisesta järjestelmästä tulikin monimutkainen ja lisätyötä – ei pelkästään lisäarvoa – tuottava.

PDM:ssä suunnittelijalle voidaan antaa oikeudet hyväksyä tuote suoraan tuotantoon, tai sitten tapauskohtaisesti se voidaan kierrättää hyväksyttävänä esimerkiksi suunnittelujohdon kautta. Suunnittelijan mahdollisuus hyväksyä dokumentti suoraan luonnollisesti keventää ja nopeuttaa prosessia.

Ole rohkeasti yhteydessä niin sovitaan demoajankohta ja lähdetään rakentamaan yhdessä juuri teidän tarpeisiinne soveltuva järjestelmä.

Kysymyksiä voi lähettää myös suoraan minulle osoitteeseen niklas.hellman@cadworks.fi


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 28.10.2019
Solidworks PDM – mitä uusi vuosiversio tuo tullessaan?
SOLIDWORKS PDM 2019 & 2020 – kaikki, mitä sinun tulisi tietää uusista versiosta! Keräsin tähän blogitekstiin Top 5 suosikkiani SOLIDWOKRS PDM:n uusista ja kehittyneistä ominaisuuksista …
Read more
Article thumbnail
News | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 16.8.2018
Vain taivas on rajana! Hyödynnä PDM Professionalin työtä tehostavat lisäominaisuudet
SOLIDWORKS PDM Professional tuo käyttöösi Standard-versiosta tutut ominaisuudet rajoittamattomina ja tukun lisäominaisuuksia helpottamaan jokapäiväistä työtä.
Read more