Contact us Support 

Case Arctic Rides: SOLIDWORKS otettiin käyttöön startup-ohjelmassa

REFERENCE | 2.4.2024

Article header image

Vuonna 2020 perustettu Arctic Rides Oy suunnittelee ja valmistaa uudenlaisia kevyitä sähkökulkuvälineitä. Yrityksen tunnetuin tuote on ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu sähköpotkukelkka Skick.

Arctic Rides Oy:llä tuotekehityksestä vastaavalle Antti Karjalahdelle SOLIDWORKS oli jo opiskeluajoilta tuttu ohjelmisto. Muihin suunnitteluohjelmistoihin vertailtaessa SOLIDWORKS osoittautui kaikkein monipuolisimmaksi vaihtoehdoksi. Kun Arctic Ridesillä todettiin SOLIDWORKSistä löytyvän samasta paketista kaikki tarvittavat toiminnallisuudet, oli se helppo valita yrityksen käyttöön.

 

Arctic Rides aloitti SOLIDWORKSin käyttämisen Startup-ohjelmassa

Startup-ohjelman yritykset saavat yhden vuoden ajaksi maksutta käyttöönsä 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Premiumin, komponenttikirjaston sekä selaimessa toimivat 3D Creatorin, 3D Sculporin ja EnoviaWorksin. Näiden lisäksi CadWorksin kautta ohjelmassa olevat yritykset saavat CustomWorksin ja muut CadWorksin omat ohjelmistot sekä käyttöönotto- ja tukipalvelut veloituksetta käyttöönsä ensimmäiseksi vuodeksi.

Startup-ohjelmaan voivat päästä mukaan omaa fyysistä tuotetta kehittävät yritykset, jotka ovat olleet toiminnassa alle 3 vuotta ja joiden kumulatiivinen liikevaihto on alle miljoona euroa.

”Kyllähän se on tarjous, mihin on pakko tarttua, jos saa ohjelmiston vuodeksi käyttöön ilmaiseksi”, Karjalahti toteaa SOLIDWORKS for Startup-ohjelmasta. Arctic Ridesillä SOLIDWORKSin käyttöönotto sujui helposti, kun CadWorksin asiantuntijat tekivät käyttöönoton ja tarvittavat asetukset etänä. Samalla he neuvoivat, miten ohjelmistopaketti toimii.

 

Arctic Rides jatkaa SOLIDWORKSin käyttöä Startup-ohjelman päätyttyä

”SOLIDWORKS on vastannut meidän tarpeita. Siinähän löytyy hyvin ominaisuuksia, kun oppii vaan kaikkia sieltä käyttämään ja hyödyntämään”, Karjalahti perustelee SOLIDWORKSin käytön jatkamista Startup-ohjelman jälkeen.

”Kun siihen ohjelmistoon on tottunut, niin helppohan sillä on jatkaa. Joitakin edullisia autocad-ohjelmistoja olisi ollut tarjolla, mutta kun myös yhteistyökumppaneinamme olevat suunnittelutoimistot käyttävät pääosin SOLIDWORKSiä, ei meidänkään kannattanut vaihtaa sitä muuhun. Yhteistyön tekeminen on helppoa, kun voidaan jakaa malleja keskenään eikä niitä tarvitse alkaa muuttamaan eri muotoon”, Karjalahti kertoo.

Vuoden alussa Arctic Rides on ottanut käyttöön 3DEXPERIENCE Enovia Cloud PDM:än, ja heidän käyttämällään suunnittelutoimistolla on pääsy sinne.

”Lisäksi meillä on käytössä CadWorksin kehittämä CustomWorks, ja se on kyllä nopeuttanut toimintaa paljon. Sillähän saa massa-ajoina tehtyjä tulostuksia ynnä muita, jotka on perinteisesti pitänyt tehdä käsin”, Karjalahti sanoo.

 

CadWorksin tukipalvelu auttaa ongelmatilanteissa

Yhteistyö CadWorksin kanssa on sujunut hyvin. ”Käyttötuesta on saanut aina tarvittaessa apua, kun muutaman kerran olen sinne ottanut yhteyttä. Sieltä on vastattu hyvin, ja ongelmat on ratkaistu yleensä samaan tien, niin olen saanut homman maaliin. Kyllä olen tyytyväinen ollut”, Karjalahti kiittelee.

”Kaiken kaikkiaan paketti on aika kattava ja on kätevää, kun kaikki palvelut saa samasta talosta. Ei ole tarvinnut lähteä metsästämään muualta lisäosia tai muita”, Karjalahti toteaa lopuksi.

 

Fact box thumbnail

Arctic Rides Oy kehittää ja tuotteistaa uudenlaisia kevyitä sähkökulkuvälineitä. 2020 perustetun yrityksen kotipaikka on Oulu. Sekä suunnittelu että valmistus tapahtuvat Suomessa suomalaisten kumppaneiden kanssa.

Yrityksen ensimmäinen kaupallistettu tuote on ympärivuotiseen yksityis- ja yrityskäyttöön tarkoitettu Skick sähköpotkukelkka.

https://skick.fi/

YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Reference | 9.3.2022
Case Damastikoru: SOLIDWORKS toimii koruntekijälle paremmin kuin hyvin
Teollinen muotoilija Mauri Härkönen suunnittelee SOLIDWORKSillä koruja erittäin kovasta damastiteräksestä ja jalometalleista. Hän hyödyntää 3D-malleja sekä myynnissä että alihankkijayhteistyössä. Korusuunnittelijalle SOLIDWORKS soveltuu todella hyvin, koska …
Read more
Article thumbnail
Reference | 15.8.2017
Case Acon Finland: Solidworks-ohjelmilla kehitystiimi heti täyteen vauhtiin
Oululainen Acon valtaa trampoliineilla ja muilla liikunnallisilla tuotteillaan hyvää vauhtia kansainvälisiä vapaa-ajan markkinoita. Menestymisen takaa vahva panostus omaan brändiin ja tuotekehitykseen. Yli puolet Aconin liikevaihdosta …
Read more
Article thumbnail
Reference | 28.10.2022
Case SFTec: SOLIDWORKS-lisenssit tehokkaampaan käyttöön
SFTec on kehittänyt ja kaupallistanut kiertotalouden prosesseihin soveltuvan kuivausteknologian. Skaalautuvaa ja liikuteltavaa ModHeat-kuivausjärjestelmää voidaan käyttää mm. teollisuuden sivuvirtojen, polttokelpoisten jätteiden, orgaanisten lietteiden ja vaikeidenkin materiaalien …
Read more