Ota yhteyttä Tukipalvelu 

SOLIDWORKS 2020 - esimakua uutuuksista ja parannuksista

BLOGI | 14.11.2019

Artikkelin otsikkokuva.

SOLIDWORKS 2020 on täällä! Maailman suosituimman 3D CAD -ohjelmiston 28. pääversio sisältää yli 200 parannusta ja uutta ominaisuutta, jotka perustuvat pitkälti yli viiden miljoonan käyttäjän toiveisiin ja parannuspyyntöihin. Uusien ominaisuuksien ja 3DEXPERIENCE -pilvialustan tuomien mahdollisuuksien lisäksi myös parempaan suorituskykyyn ja olemassa olevien toimintojen sujuvoittamiseen on uudessa versiossa panostettu. Tässä hieman esimakua SOLIDWORKS 2020 uutuuksista ja parannuksista.

SOLIDWORKS 2020 - Unohda tiedostojen kääntö uuteen versioon

Vanhemmissa tiedostoversiossa olevat kokoonpanot ja piirustukset ovat tähän asti usein avautuneet hitaasti, sillä ne on avauksen yhteydessä käännetty ja sitten tallennettu uuden version tiedostomuotoon. Nyt konversio tehdään fiksummin ja vanhatkin tiedostoversiot avautuvat lähes yhtä nopeasti uuteen SOLIDWORKS 2020-versioon.

Myös vanhoja tiedostoversiota sisältävän kokoonpanon tallennus on huomattavasti nopeampaa. Uusi asetus mahdollistaa vain muuttuneiden komponenttien tallennuksen uuteen tiedostomuotoon. Useissa tapauksissa tämä poistaa kokonaan tarpeen konvertoida tiedostoja massa-ajona Task Schedulerin Convert Files -toiminnolla tai PDM-järjestelmän File Version Upgrade -työkalulla.

 

Suorituskykyparannukset jatkuvat!

Erittäin nopeasti avautuvassa Large Design Review -tilassa kokoonpanoja voidaan muokata entistä vapaammin ilman koko mallin lataamista. Kokoonpanon täysi päivitys (Full Rebuild) ja grafiikan virkistys tapahtuu nyt aikaisempaa harvemmin. Piirustuksissa ensimmäisen kuvannon luonti on nopeampaa, jos malli on jo valmiiksi avattuna, kuten usein on.

Merkittäviä suorituskyvyn parannuksia nähdään myös SOLIDWORKS PDM:ssä, joka lataa nyt dataa taustalla. Näin mm. tiedostokansioiden, osaluetteloiden ja hakutulosten selaaminen voidaan aloittaa heti, eikä latautumista tarvitse odottaa loppuun asti. Uusi valinta keskeyttää datan latauksen ja aloittaa sen välittömästi uudelle kohteelle.

 

Lisää suorituskykyä myös 2D piirustuksiin

Vuosi sitten SOLIDWORKS 2019 uudisti perusteellisesti 3D-mallin grafiikanpiirron niin, että myös huippunäytönohjaimista otetaan kaikki tehot irti. Mitä tehokkaampi grafiikkakortti, sitä sulavammin 3D-mallin pyörittely sujuu.

Nyt sama perustavaa laatua oleva uudistus on toteutettu 2D-piirustusten käsittelyyn. Isojen, paljon kuvantoja ja yksityiskohtia sisältävien piirustusten panorointi ja suurentaminen ei enää menetä tarkkuuttaan siirron aikana tai liiku töksähdellen, vaan käsittely on silminnähden sujuvaa. Massiivisetkin piirustukset voidaan avata sekunneissa uuteen Detailing-tilaan, joka ei lataa taustalla olevaa 3D-mallia. Tästä on hyötyä katselmoinneissa, tulostuksessa tai esimerkiksi PDF-formaattiin tallennettaessa.

Tila mahdollistaa myös seuraavien muutosten tekemisen:
•    Kuvantojen siirtäminen ja kopiointi
•    Yksityiskohtien kuten osanumeropallojen ja referenssimittojen lisääminen ja muokkaaminen
•    Note-tekstien lisääminen ja muokkaaminen


Nettimallit helpommin hyötykäyttöön

Usein netistä ladatut 3D-mallit ja tiettyjen mallinnusohjelmien formaatit ovat ns. Mesh-grafiikkaa. Nyt niihin on helppo lisätä referenssigeometriaa kuten aputasoja ja -akseleita, jotka helpottavat grafiikan muuntamista solidigeometriaksi ja mallinnuspiirteiksi. Lisäksi Mesh-malleihin voidaan nyt lisätä normaaleja SOLIDWORKS-piirteitä, kuten pyöristys, viiste, kuori (Shell) sekä lukuisia pintamallinnuspiirteitä.

Mesh-malleja voi myös yksinkertaistaa vähentämällä pintalappujen määrää hallitusti uudella Decimate Mesh -työkalulla. Pintamallien muokkaamista ja hyödyntämistä helpottaa, että Offset-pintojen luonti osaa karsia isostakin valintajoukosta automaattisesti vialliset pintalaput pois.

 

Structure Systems and Weldments – oma mallinnusjärjestelmä  hitsattaville profiilirakenteille

Hitsattavien profiilirakenteiden mallintamiseen tarkoitettu tekniikka on saanut lukuisia uusia työkaluja ja ne muodostavat jo kokonaan oman mallinnusjärjestelmän, aivan kuten Sheetmetal-ohutlevytyökalut. Nyt Weldment-profiileita voi mallintaa yksinkertaisesti valitsemalla mallista kaksi pistettä tai nurkkaa ilman tarvetta sketsien piirtämiseen. Profiileita voi myös pilkkoa käyttäen mittoja, aputasoja tai olemassa olevaa geometriaa. Yksittäisiä palkkeja tai kokonaisia palkkirakenteita voi kopioida (Pattern) ja peilata (Mirror) vapaasti. Palkkien päätyjen trimmaus suoriutuu nyt kunnialla monimutkaisistakin risteyskohdista.

 

Flexible Components määrittelee komponentit joustavaksi  

Komponentin määrittely kokoonpanossa joustavaksi mahdollistaa nyt esimerkiksi hydraulisylinterien, kokoonpuristuvien jousien ja elastisten kumiosien mallintamisen. Näin samassa pääkokoonpanossa voi olla useita kopioita samasta joustavasta komponentista eri puristusasennoissa. Pääkokoonpanon mekanismien liikuttaminen saa joustavat komponentit päivittämään geometriaansa automaattisesti.

 

Envelope Publisher apuna isoissa kokoonpanoissa  

Kokoonpanon ylempiä tasoja saadaan halutussa laajuudessa näkyviin alikokoonpanoon ns. Envelope-referenssigeometriaksi uudella Envelope Publisher -työkalulla. Uudessa versiossa ylemmän tason kokoonpanosta voi valita geometriaa näkymään alikokoonpanossa eräänlaisena ”haamugeometriana”, jota voi hyödyntää mitoitukseen ja isomman kokonaisuuden havainnollistamiseen. Kaikki ylätason muutokset päivittyvät automaattisesti näihin Envelope-näkymiin. Lisäksi useampi alikokoonpano voi jakaa saman ylemmän tason Envelopen.

 

Uusia parannuksia useisiin erillisiin ohjelmiin


Uusia ominaisuuksia on tullut kappalemääräisesti eniten SOLIDWORKS PDM:n ja sitä laajentavaan SW Manageen, yhteensä yli 30 uudistusta. Yli 10 parannusta saivat mm. SOLIDWORKS Simulation, SW Plastics, SW Routing ja SW Composer.

3DEXPERIENCE Platform on Dassault Systemesin selainkäyttöisten pilvipalveluiden alusta, johon kaikki Dassaultin nykyiset ja tulevat ohjelmistotuotteet kytkeytyvät tai toimivat suoraan sen päällä. Nyt myös SOLIDWORKSin ominaisuuksia voi laajentaa hankkimalla pilvipohjaiset 3DEXPERIENCE.works -lisätyökalut mm. SOLIDWORKS CAD-datan hallintaan, projektinhallintaan, tiedon jakamiseen, kommunikointiin tai esimerkiksi vaativaan lujuuslaskentaan.

Kiinnostuitko SOLIDWORKS 2020 -version uusista ominaisuuksista? Katso ajankohtaiset koulutuksemme koulutuskalenterista!


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 20.8.2020
Structure System – Nopeampaa rakennesuunnittelua
Hitsattujen rakenteiden suunnittelu Solidworksillä on viety uudelle tasolle! SOLIDWORKS 2019 -versioon tuotu Structure System -työkalu on saanut tuottavuutta lisääviä parannuksia SOLIDWORKS 2020 -versiossa. Nyt voit …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 21.11.2017
Sertifioinnilla todistat SOLIDWORKS-osaamisesi
”Hallitsee SOLIDWORKSin käytön.” Näin lukee monessa ansioluettelossa, mutta miten oman osaamisensa voi todella todistaa nykyiselle tai potentiaaliselle työnantajalle? Sertifiointitestit mittaavat SOLIDWORKS-käyttäjien osaamista tasavertaisella ja helposti …
Lue lisää