Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Solidworks PDM – mitä uusi vuosiversio tuo tullessaan?

BLOGI | 28.10.2019

Artikkelin otsikkokuva.

SOLIDWORKS PDM 2019 & 2020 – kaikki, mitä sinun tulisi tietää uusista versiosta!

Keräsin tähän blogitekstiin Top 5 suosikkiani SOLIDWOKRS PDM:n uusista ja kehittyneistä ominaisuuksista 2019- ja 2020-versioissa.

 

Aloitetaan SOLIDWORKS PDM 2019 -versiosta:   

1.    Parempi suorituskyky

Suorituskyvyn parantuminen on varmasti valtaosalle käyttäjistä toivotuin kehityskohde. Käytännössä suorituskyvyn parantuminen tarkoittaa parannusta suuriin rakenteisiin Contains- ja Where Used-välilehdillä, mutta myös yleiseen navigointiin tietokannassa.

Miten tämä on toteutettu? Taustalla tapahtuvista prosesseista on eliminoitu paljon ”turhia” käyttöliittymän päivityksiä jonka johdosta käyttö jouhevampaa. Eliminoinnit eivät näy käyttäjälle.

2.    DXF tai DWG-konversio levitysgeometriasta (Sheet Metal Flat Pattern) PDM:n automaattitehtävän avulla

Jos haluat levitysgeometrian ulos mallista, ei siitä tarvitse enää tehdä piirustusta. Tämä oli aiemminkin mahdollista manuaalisesti, mutta nyt se voidaan kytkeä osaksi vaikka hyväksymisprosessia. Tällöin levitysgeometriat generoituvat automaattisesti esimerkiksi verkkolevylle DXF-formaattiin, josta levytyöasema voi lukea ne sisään.

Asetuksissa voidaan valita exportattavaksi esimerkiksi vain geometria, mutta mukaan voidaan sisällyttää myös muuta, kuten taivutusviivat tai bounding box.

3.    Referenssipiirustusten valinta tilansiirroissa

Nyt voidaan päättää käyttäjän tai käyttäjäryhmän asetuksella, valitseeko ohjelmisto automaattisesti referenssipiirustukset mukaan (aiemmin ei voitu siis erotella piirustuksia malleista) tilansiirtoon vai ei.

4.    SOLIDWORKS Inspection -integraatio

Integraatio käsittää sekä SOLIDWORKS Add-inin että Inspection standalonen.


SOLIDWORKS PDM luo referenssin Inspectionin projektitiedostojen (.ixprj) ja siitä tuotettujen tiedostojen (.xlsx ja .pdf) välille. SWPDM:ssä Contains-välilehti näyttää Inspection-tiedostot emotiedostona (parent) ja siitä tuotetut tiedostot sen referenssinä (child).


Inspection Standalonessa on SOLIDWORKS PDM ribbon, josta pääset käsiksi tuttuihin komentoihin, kuten Check-Out, Check-In, Search, Get Version ja Get Latest Version. Toiminto on vastaava, kuin esimerkiksi Office-integraatio.

5.    Käyttäjäkommentit Check-Inin tai tilansiirron yhteydessä

Tämä on ehkä pieneltä tuntuva uudistus, mutta mielestäni sitäkin parempi! Ennenkin PDM:ssä oli mahdollista määrittää kommentit pakollisiksi, mutta samalla ne olivat pakollisia aina ja jokaisen sisäänkirjauksen sekä tilansiirron yhteydessä. 2019-versiossa voidaan määrittää, että kommentti on pakko kirjoittaa vain tietyssä tilansiirrossa tai tietyssä tilassa.

Otetaan seuraavaksi käsittelyyn SOLIDWORKS PDM 2020:

1.    Suorituskyvylliset parannukset jatkuvat

Tällä kertaa suorituskykyyn liittyvät parannukset ovat jaettu kahteen osaan:

 

a) Yleinen selailu. Tarkoittaa siis käytännössä Windows Explorerissa tapahtuvaa kansioiden selaamista.


SWPDM lataa dataa taustalla, joka parantaa selailun vastetta. Tämä helpottaa selaamista esimerkiksi kansioissa, joissa on paljon tiedostoja. Kun avaat kansion, lataa SWPDM alikansiot synkronoidusti. Voit siis selata kansioita sillä välin, kun loput datat ladataan. Sinun ei siis tarvitse odottaa, kunnes kaikki data on ladattu.

Sama tapahtuu myös välilehdillä Bill of Materials, Contains ja Where Used. Jos vaihdat toiseen kansioon kesken latauksen, lataus keskeytyy ja uuden kansion tietojen lataaminen alkaa. Tämä kaikki siis parantaa erityisesti tilannetta, missä kansioissa on paljon tiedostoja ja/tai latenssi palvelimelle on suuri.


b) SOLIDWORKS-käyttöliittymä (PDM Add-In)


Rakennepuu päivittyy nopeammin, eli tässäkin tapauksessa rakennepuu päivittyy taustalla. Jos valitset komponentin x rakennepuusta, siitä ei enää lähde erillistä kyselyä joka kerta tietokantapalvelimelle.


2.    Referenssien ehdot tilansiirroissa

Tämä on helpointa sisäistää esimerkin avulla. Kuvitellaan, että sinulla on kokoonpano, jota olet hyväksymässä. Tämän määrittelyn avulla voidaan estää kokoonpanon hyväksyntä, jos siihen kuuluvat osat ovat vielä työn alla tai jokin niistä on poistettu käytöstä.

3.    Sarakkeiden uudelleenjärjestäminen käyttäjäkohtaisesti hakutuloksissa

Nyt sarakkeet voidaan järjestää (käyttäjäkohtaisesti) haluttuun järjestykseen myös hakutuloksissa.

4.    Useammasta muuttujasta hakeminen yhdellä hakukentällä

Edit-box -tyyppisissä kentissä voidaan nyt määrittää asetukset siten, että haku tapahtuu useammasta kuin yhdestä muuttujasta ja SOLIDWORKS PDM käyttää oletusarvoisesti OR-hakuehtoa tiedostojen hakemiseen. Esimerkki: voit hakea vaikka kaikista kuvaus-/nimityskentistä samanaikaisesti yhdellä hakukentällä.

5.    Web2-käyttöliittymä

a) Bill of Material - Näet read-only -tilaisen osaluettelon.

b) Historia-välilehti – Sama, kuin edellinen. Näet read-only tilaisen historian.

c) Ladattavat tiedostot - Jos lataat koneellesi tiedostoja Web2-käyttöliittymän kautta, saat nyt listan ladattavista tiedostoista. Lisäksi voit lisäasetuksilla määrittää esimerkiksi:
i.    Haetaanko tiedostoista viimeisimmät vai kyseiseen malliin referoivat versiot
ii.    Haetaanko myös alikansiot tai otetaanko piirustukset mukaan
iii.    Ladattavien tiedostojen lukumäärän kokonaisuudessaan

 

 

Nämä olivat siis omat Top 5 suosikkiominaisuuttani molemmista uusista versioista. Mitkä ovat Sinun suosikkejasi?


Jos jokin ominaisuus kiinnostaa tai kaipaat lisätietoa ja esimerkkejä, miten ominaisuuksia voisi hyödyntää teidän ympäristössänne, ole rohkeasti yhteydessä tukipalveluumme tai suoraan allekirjoittaneeseen!


Mukavaa syksyn jatkoa toivotellen,


Niklas ja muu CadWorksin PDM-porukka!


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 7.4.2021
Uusi SOLIDWORKS 2021 tuo yli 200 parannusta
Viime vuoden syksyllä julkaistussa SOLIDWORKS 2021 -versiossa on jälleen yli 200 parannusta. Iso osa näkyy parempana suorituskykynä ja suunnittelijan ajansäästönä. Uusi versio on myös vakaampi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 16.8.2018
Vain taivas on rajana! Hyödynnä PDM Professionalin työtä tehostavat lisäominaisuudet
SOLIDWORKS PDM Professional tuo käyttöösi Standard-versiosta tutut ominaisuudet rajoittamattomina ja tukun lisäominaisuuksia helpottamaan jokapäiväistä työtä.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 18.9.2017
Yksinkertainen on tehokasta – myös tuotetiedonhallinnassa
Yksinkertainen on kaunista, mutta se voi todellakin olla myös tehokasta. Kun PDM-järjestelmä rakennetaan heti alusta alkaen suoraviivaiseksi, ei aikaa tuhlaannu ylimääräisiin työvaiheisiin tai automatisoitavissa olevien …
Lue lisää