Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Valmiimpi tuote jo suunnittelun alkuvaiheessa SOLIDWORKS Simulationin avulla

BLOGI | 23.4.2018

Artikkelin otsikkokuva.
Suunnittelua ja simulointia ei kannata erottaa toisistaan.

Kun käytät SOLIDWORKSin simulointituotteita, saat lyhennettyä tuotekehityssykliä. Suunnittelijat löytävät potentiaaliset ongelmakohdat jo esisuunnitteluvaiheessa ja saavat muutokset siirrettyä helposti tuotantomalleihin.

Kun simulaatio-ohjelman käyttöliittymä on upotettu SOLIDWORKSin sisään, voit tehdä suunnitelmiisi muutoksia nopeasti ja katsoa niiden vaikutuksen tuotteen lujuuteen tai jäykkyyteen. Tämä mahdollistaa simulaatioiden hyödyntämisen jo alkuvaiheen suunnittelussa, joka on juuri oikea hetki optimoida tuotteen toimintaa ja rakennetta.

 

Oikea valinta yrityksille, jotka haluavat olla oman toimialansa huipulla

Mitä myöhäisemmässä vaiheessa tuotekehitystä joudutaan tekemään suunnan muutoksia, sitä kalliimmaksi se tulee. Jokainen tehty muutos muodossa, koossa tai toimintatavassa kannattaa validoida saman tien. Koska SOLIDWORKS on markkinoiden eniten käytetty 3D-suunnitteluohjelmisto, on luonnollista käyttää sitä myös simulointiin. Joillekin yrityksille saattaa riittää, että suunniteltu uusi tuote toimii. Tähän lopputulokseen saattaa päästä ilman simulointiakin, kokeneen suunnittelijan intuition avulla. Jos yritys haluaa kuitenkin menestyä, tulisi tuotekehityksen päämääriä olla kaikki kolme seuraavaa:

  1. Toimiiko tuote?
  2. Onko tuote riittävän hyvä?
  3. Voisiko tuote olla parempi, nopeampi, edullisempi?

Varsinkin kolmas kohta edellyttää simulointia jo aikaisessa vaiheessa. Simuloinnilla voit vertailla erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja keskenään ja kommunikoida tuloksia jo alkusuunnittelun aikana esimiehille tai asiakkaille.



Kuva 1. Tehokas tuotekehitys

 

SOLIDWORKS Simulationin avulla saat aikaan parempia tuotteita, nopeammin ja edullisemmin

SOLIDWORKS Simulationin etuja ovat:

  • Nopea ratkaisu.
  • Varmatoiminen automaattiverkotus ja hyvät verkon tarkennustyökalut.
  • Tehokkaat kontaktit kokoonpanoissa.
  • Helppokäyttöinen optimointityökalu.

 

Suomessa SOLIDWORKSin tuotteita edustaa CadWorks Oy.

Lue tuotteista lisää osoitteesta http://www.cadworks.fi/fi/products/solidworks-simulation.

Ota yhteyttä asiantuntevaan ja avuliaaseen aluemyyntipäällikköömme Esko Hekkalaan tai Lasse Kaikkoseen.


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 18.1.2021
Staattinen laskenta ei aina riitä - varaudu resonanssiin
Teetkö vain staattista lujuuslaskentaa? Olet mahdollisesti saanut liian optimistisen kuvan tuotteen kestävyydestä. Vaikka lujuuslaskenta näyttäisi kaiken olevan kunnossa, rakenne voi silti olla kelvoton. Näin voi …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 5.6.2018
Staattinen laskenta ei aina riitä - varaudu nurjahduksiin
Staattinen lujuuslaskenta voi joskus johtaa aiheettomaan turvallisuudentunteeseen. Vaikka lujuuslaskenta näyttäisi kaiken olevan kunnossa, rakenne voi silti pettää. Lue blogista, miten voit pienentää tuotteidesi nurjahdusriskiä.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 19.3.2021
Miten minimoit massavoimat?
Mitä työkaluja käytät, kun haluat selvittää mekanismissa vaikuttavia voimia? Entä, miten lähdet optimoimaan rakennetta niin, että voimat olisivat mahdollisimman pienet? Näytän yksinkertaisella mäntämekanismilla, miten sen …
Lue lisää