Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case Acon Finland: Solidworks-ohjelmilla kehitystiimi heti täyteen vauhtiin

REFERENSSI | 15.8.2017

Artikkelin otsikkokuva.
Optimaalisinta on saada juuri omiin tarpeisiin parhaiten sopiva ratkaisu, silloin investointi kannattaa.
Tuomas Sallinen, Acon Finland Oy

Oululainen Acon valtaa trampoliineilla ja muilla liikunnallisilla tuotteillaan hyvää vauhtia kansainvälisiä vapaa-ajan markkinoita. Menestymisen takaa vahva panostus omaan brändiin ja tuotekehitykseen. Yli puolet Aconin liikevaihdosta tulee verkkokaupasta. Suomen lisäksi verkkokauppa toimii Ruotsissa, Venäjällä ja viimeksi avatussa EU:n alueen verkkokaupassa sekä USA:ssa tytäryhtiön kautta. USA:ssa ja Englannissa tuotteita voi ostaa myös ketjujen, kuten Wallmartin, valikoimista. Aconin pihapelituotteita on myynnissä myös Suomen ja Ruotsin Intersporteissa.

 

Tuotekehitys keskiöön

Tuotesuunnittelu hoidettiin pitkään omalla porukalla mutta sille ei tuntunut koskaan riittävän tarpeeksi aikaa. Kaksi vuotta sitten taloon palkattiin oma suunnittelija Jari Kiviniemi, ja laajennusta on näköpiirissä.

”Pidimme aiheesta juuri viime viikolla palaverin, jossa päätettiin alkaa kasata pala palalta ammattitaitoista tuotekehitystiimiä Jarin ympärille. Haluamme päästä tehokkaaseen suunnitteluprosessiin, johon kuuluu sekä nykyisten tuotteiden kehittämistä että uusien innovointia”, laadusta ja logistiikasta vastaavaTuomas Sallinen kertoo.

 

Työkalut valmiina

Muutama kuukausi Jari Kiviniemen tulon jälkeen yritykseen hankittiin CadWorksiltä 3D-suunnitteluohjelmaksi SOLIDWORKS. Ohjelma ei ollut Jarille ennestään tuttu, mutta ”mitä enemmän käyttää, sitä paremmalta tuntuu”, hän sanoo. Seuraavaksi taloon saatiin tiedonhallintaa helpottamaan SOLIDWORKS PDM. Oikeellisen tiedon kulku suunnittelijan pöydältä tuotantoon on Aconilla erityisen tärkeää, koska omaa valmistusta ei ole ja tehtaat saattavat sijaita pitkien matkojen päässä.

”Saadaan kunnon kuvat valmistukseen ja hyvät dokumentit myös itselle”, Kiviniemi kertoo.

Suunnittelulisenssien ja SOLIDWORKS PDM:n lisäksi Aconiin on hankittu myös Composer ja Visualize. Kattavan ohjelmistoarsenaalin avulla Aconissa varaudutaan tulevien vuosien kiristyvään kilpailuun. Tuomas Sallinen korostaa sitä, että tuleva tuotekehitystiimi on saatava täyteen vauhtiin mahdollisimman nopeasti. Vaikka Composer ja etenkin Visualize ovat vielä olleet kohtuupienellä käytöllä, on silti parempi, että työkalut ovat valmiina.

 

Varaudu ajoissa muutoksiin

Työn tehokkuuden kannalta myös lisenssejä pitää olla riittävä määrä – ja niiden laajuus asianmukainen. Tuomaksen mukaan ohjelmistotoimittajalla on tässä suuri vastuu.

”Optimaalisinta on saada juuri omiin tarpeiisiin parhaiten sopiva ratkaisu, silloin investointi kannattaa. Jotta sellaisen osaa valita, pitää ymmärtää, mitä kaikkea ohjelmistoversioihin ja -paketteihin kuuluu. Myyjän tehtävänä on selittää asia niin, että asiakkaalle jää ominaisuuksista oikea kuva. Joihinkin töihin kun riittää hyvin peruspaketti, toisiin tarvitaan laajempi versio. Tuotekehityspuolen kasvaessa meilläkin saatetaan esimerkiksi tulevaisuudessa tarvita nykyistä useampia SOLIDWORKS Pro -lisenssejä."

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 22.10.2018
Case Aurora Powertrains: SOLIDWORKS apuna maailman ensimmäisten sähkökäyttöisten moottorikelkkojen suunnittelussa
Maailman ensimmäisiin sähkökäyttöisiin moottorikelkkoihin kuuluva eSled kiitää Lapin hangilla 100 kilometrin tuntinopeudella. Sähköllä käyvän moottorikelkan aikaansaamiseksi tarvitaan monenlaista CAD-osaamista, muun muassa mekaniikka ja sähkösuunnittelua mutta …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 20.6.2016
Case Fiskars: Hyvä tuote suunnitellaan sisältä ulospäin
Innovatiivisuus ja muotoilu ovat merkittäviä kilpailuvaltteja kuluttajatuotteiden suunnittelussa. Fiskars Consumer Oy:n tuotekehityspäällikkö Markus Paloheimo korostaa kuitenkin, ettei pelkkä tyylikäs design takaa menestystä kansainvälisillä markkinoilla. Kaiken …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 11.8.2016
Case Convion: pienissä yrityksissä syntyy suuria innovaatioita
Startup-yritys Convion syntyi yhdeksän wärtsiläläisen voimin vuonna 2013. Samat ihmiset ovat siis tehneet tuotekehitystä polttokennojen parissa kahdessa hyvin erikokoisessa ja erilaisessa yrityksessä. Heillä on käytännön …
Lue lisää