Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case Dewaco: ONLINE-koulutuksilla lisäosaamista tehokkaasti ja mukavasti

REFERENSSI | 11.10.2023

Artikkelin otsikkokuva.

Dewaco valmistaa jäteveden puhdistuslaitteita teollisuuskäyttöön ja jätevedenpuhdistamoille. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu erilaisia ketjukaavinjärjestelmiä, saostuskemikaalien annostelijoita ja suotonauhapuristimia kiintoaineiden jätevedestä erottamiseen.

Kaikki Dewacon asiakastoimitukset räätälöidään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Tyypillisimmin muutokset liittyvät laitteiden mitoituksiin tai niissä käytettäviin lisälaitteisiin. Asiakkaille voidaan rakentaa myös useamman laitteen kokonaisuuksia Dewacon tuotteista.

 

Kokenutkin suunnittelija hyötyy SOLIDWORKS-koulutuksista

Dewacolla suunnittelijoina työskentelevät Lauri Palmujoki ja Jani Heinonen toimivat suunnittelijoina asiakasprojekteissa. Palmujoki tekee mekaniikkasuunnittelua yrityksen kaikkien tuotteiden parissa projektien tarpeen mukaan ja Heinonen on keskittynyt ketjukaapimien suunnitteluun.

Palmujoki on käyttänyt erilaisia suunnitteluohjelmistoja 1990-luvun alusta ja 3D-ohjelmistojakin 1990-luvun lopusta. SOLIDWORKSiä hän on käyttänyt noin kuuden vuoden ajan. Hän on aloittanut SOLIDWORKSin käytön silloisten työkavereidensa opastuksella, ja ensimmäiseen käyttökoulutukseen hän osallistui muutama vuosi sitten

”Kokemusta 3D-ohjelmista on jonkin verran, mutta ainapa noissa riittää uutta oppimista. Sikäli on hyvä saada koulutustakin, kun on niin monta tapaa tehdä asioita. Jos se oikea tapa löytyisi sitten koulutuksista”, Palmujoki sanoo. Hän on osallistunut mm. CadWorksin Ohutlevyt ja Isot kokoonpanot -koulutuksiin.

Heinosella on AutoCad kokemusta noin 1 vuoden verran, ja SOLIDWORKS 3D CADiä hän on käyttänyt muutaman kuukauden. SOLIDWORKS on kuitenkin tuttu jo opiskeluajoilta. Heinonen on osallistunut CadWorksin Perusteet- ja Ohutlevyt -koulutuksiin.

 

CadWorksin koulutuksissa keskitytään oikeisiin asioihin, joita oppija pystyy hyödyntämään työssään

”Mun mielestä se opetus oli selkeä, se vedettiin hyvässä järjestyksessä”, Heinonen toteaa.

”Niissä koulutuksissa on oppinut tekemään asioita, joita ei aikaisemmin ole osannut tehdä.  Osa opituista työkaluista on tosin sellaisia, joita ei välttämättä pääse päivittäin tai joka kuukausikaan käyttämään, ja silloin on aina pieni riski, että se asia ehtii unohtumaan ennen kuin sitä seuraavan kerran tarvitsee käyttää. Tarve niille opituille työkaluille kuitenkin on”, Palmujoki kertoo.

”Kouluttajakin muistutti, että koulutuksessa opittuja asioita pitää käyttää jatkossakin, ettei ne pääse unohtumaan”, Heinonen lisää. ”Kun jotakin asiaa on kerrankin tehnyt itse, niin on se tieto helpompi hakee, kuin jos kylmiltään sitä lähtee etsimään. Kyllä niissä on niin monen näköisiä jippoja, jotka saattaa hyödyttää. Pitää tietää mitkä kohdat pitää valita ja osata tehdä asioita tietyssä järjestyksessä. Ilman koulutusta saattaa olla vaikeaa”, Palmujoki lisää.

Palmujoki ja Heinonen ovat osallistuneet CadWorksin yleisiin koulutuksiin, joissa voi olla osallistuja useammasta yrityksestä. ”Tokihan joka firmassa hiukan erilailla asioita painotetaan, niin tietysti tuommoisilla yleiskursseilla jotkut asiat saattaa hiukan mennä ohitseen. Joissakin asioissa tuntuu, että ei ehkä pääse mukaan ja saattavat tuntuu kaukaiselta”, Palmujoki sanoo.

 

ONLINE-koulutuksissa tehostuu sekä oppiminen että ajankäyttö

Palmujoki ja Heinonen kokevat saaneensa parempaa opetusta online-koulutuksista, kuin mitä lähiopetuksessa olisivat saaneet.

”Kouluttaja on hyvin seurannut näytöltä harjoituksia ja miten työt etenee. Hän pystyy sitten nopeasti reagoimaan, jos joku ei ole pysynyt perässä tai on ollut ongelmia. Homma on edennyt sitten hyvin. Lähikoulutukseen verrattuna online-koulutuksissa ehkä paremmin huomioidaan kaikkia osallistujia. Helpommin luokkahuoneessa jää paitsioon”, Palmujoki kertoo. ”Vastaukset kysymyksiin sai aika nopeasti”, Heinonen lisää.

Online-koulutukset toimivat hyvin myös teknisesti, kunhan verkkoyhteydet ovat kunnossa. ”Hyvin ne online-koulutukset on pelittäneet. Kerran yhteys katkesi online-koulutuksen aikana ja se vähän kismitti, kun noin puolen tunnin työ meni siinä kohtaa hukkaan. Mutta enimmäkseen on toiminut hyvin”, Heinonen kertoo.

”Olen aikaisemmin osallistunut paikanpäällä tapahtuviin koulutuksiin, mutta se on aika raskasta. Ensinnäkin pitää ajaa sinne. Sitten kun kurssilla on samassa luokassa paljon muita, niin siinä on aika paljon häiriöitä. Online-koulutus on mun mielestä tehokkaampaa ja parempaa ihan oppimisen ja myös ajankäytön kannalta”, Palmujoki pohtii.

”Olen tyytyväinen tähän online-koulutukseen, ja sen koen omakseni paremmin kuin lähiopetukset. Yhden kurssin kohdalla mulle tarjottiin lähiopetusta, mutta kyllä mä kieltäydyin siitä. Kyllä online-koulutus on ensimmäisenä. Hyviä kursseja nämä on ollut”, Palmujoki toteaa loppuun.

Faktaboksin kuvake.

Pääsääntöisesti vientimarkkinoilla toimiva Dewaco on aloittanut toimintansa 1986. Laitilassa toimiva yritys on toimittanut DEWA-brändin alla laitteita veden, jäteveden ja lietteen käsittelyyn yli 90 maahan.

Lue lisää Dewacosta

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 20.9.2019
Katso video - Näin Mecatroplan mallintaa SOLIDWORKSillä kuljettimen
Katso videolta, kuinka asiakkaamme Mecatroplan mallintaa SOLIDWORKSillä kuljettimen hetkessä!
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 11.12.2023
Case Nparts: SOLIDWORKS olennainen osa yrittäjän päivittäistä työskentelyä
Nparts on valmistavalle teollisuudelle insinööri- ja tuotekehityspalveluita tarjoava yritys, jonka monipuolisiin palveluihin kuuluu mm. koneen …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 1.4.2016
CASE Specim, Spectral Imaging Ltd: Kameran läpitunkeva katse
Elettiin 90-luvun alkua. Oulun VTT:n tutkijat Esko Herrala, Jukka Okkonen ja Timo Hyvärinen tutkivat keinoja …
Lue lisää
Selaa ajankohtaisia julkaisuja