Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case DGN Innovation: 3DEXPERIENCE tuo joustavuutta ja kustannustehokkuutta lisenssien hallintaan

REFERENSSI | 12.10.2023

Artikkelin otsikkokuva.

DGN Innovation tekee mm. talotekniikka- ja rakennusalalla, puunjalostuksessa sekä kuluttajatuotteiden valmistuksessa toimiville asiakkailleen tuote- ja mekaniikkasuunnittelua. Työt vaihtelevat yksittäisistä kappaleista yli tuhannen osan kokonaisuuksiin, jotka yleensä ainakin osittain koostuvat metallisista ohutlevyosista. Tuotteiden valmistusmateriaalina voi olla esimerkiksi teräs, alumiini, MDF tai muovi.

Yrityksen palveluihin kuuluvat kaikki tuotekehitysprojekteihin liittyvät tehtävät valmiiksi tuotteeksi asti, sisältäen suunnittelun, dokumentoinnin, visualisoinnin, animaatiot sekä käyttöohjeiden laatimisen. Valtaosa asiakastöistä on kuitenkin mekaniikka- ja tuotesuunnittelua painottuen ohutlevysuunnitteluun.

 

3DEXPERIENCE Enovia Cloud PDM tehostaa tiedonhallintaa ja nopeuttaa tiedon löytymistä

SOLIDWORKS 3D CAD on ollut DGN Innovationin käytössä lähes yrityksen perustamisesta alkaen. Pilvipohjainen 3DEXPERIENCE PDM ja CustomWorks otettiin kunnolla käyttöön ensimmäisen työntekijän aloittaessa yrityksessä huhtikuussa 2023.

”3DEXPERIENCE Enovia Cloud PDM:än käyttöönotto on alkanut hyvin. Se on aika monipuolinen ja kehittyvä ympäristö, joka minun mielestäni mahdollista paljon. Aina kun ruvetaan uutta käyttöönottamaan, niin tietysti siinä on omat haasteensa. Minä olen kyllä ollut tosi tyytyväinen tähän lopputulemaan. Ainakin tämän hetken kokemuksen myötä on ihan oikea ratkaisu”, DGN Innovationin omistaja Juha Lievonen kertoo.

”Suunnittelutiedostojen siirtyminen PDM:ään on tehostanut yrityksen tiedonhallintaa ja nopeuttanut konkreettisesti esimerkiksi tiedostojen löytymistä. 3DEXPERIENCE PDM:än avulla näen helposti suunnittelutilanteen eli sen, missä vaiheessa jokin projekti on ja mitä on vielä tehtävää. Aiemmin osien ja kokoonpanojen ”työn alla” ja ”valmiina” -tilat olivat hiukan häilyviä, eikä työn valmiusastetta nähnyt suoraan ilman tarkempaa selvittelyä. Nyt näen esimerkiksi yhdellä silmäyksellä mitkä osat ovat ”In Work” ja ”Released” -tiloissa”, Lievonen selittää.

”Nyt piirustusten revisiointi on pakotettua, eli emme voi lähettää vahingossa kahta erilaista piirustusta samalla revisiotunnuksella. Jo ennen PDM:än käyttöönottoa teimme luonnollisesti piirustusten revisioinnin, mutta se vaati suurempaa tarkkavaisuutta. PDM mahdollistaa nyt myös mallien revisioversioiden hallinnan, eli pystymme palaamaan edelliseen 3D-malliin helposti. Tämä on erityisen hyvä ominaisuus nopeasyklisessä tuotekehityksessä, jossa etsimme eri vaihtoehtoja. Tätä aiempaan revisioversioon palauttamista olemme jo hyödyntäneet 3D-malleissa”, Lievonen kuvaa 3DEXPERIENCE PDM:än vaikutuksia revisioiden hallintaan.

 

CustomWorks 6 yllätti monipuolisuudellaan

”CustomWorksistä itselle tuli yllätyksenä, että se on aika paljon räätälöitävissä. Luulin aikaisemmin, että sillä voi tallentaa ainoastaan PDF- ja DXF-muodoissa, mutta sehän mahdollistaa paljon muutakin”, Lievonen toteaa.

Käyttöönoton ja päivitysten yhteydessä CadWorksin asiantuntija on konfiguroinut CustomWorksin toiminnallisuudet vastaamaan DGN Innovationin tarpeita ja käyttöä. Lievonen onkin tyytyväinen asiakaskohtaisen räätälöinnin onnistumiseen.

 

3DEXPERIENCElla kustannustehokkuutta satunnaisesti tarvittavien sovellusten käyttöön

3DEXPERIENCEn joustavat lisenssit ja laajentamisratkaisut saavat Lievoselta kiitosta. DGN Innovationilla on jonkin verran töitä, joihin tarvitaan tiettyä lisenssiä vain satunnaisesti esimerkiksi muutaman kuukauden ajan vuodessa tai jopa harvemmin. Tällä hetkellä yrityksen käytössä onkin useita harvoin käytössä olevia sovelluksia, jotka saadaan mahdollisesti korvattua 3DEXPERIENCE ympäristön ratkaisuilla. Vuokralisenssit mahdollistavat tarvittavien ohjelmistojen käyttämisen sujuvasti ja kustannustehokkaasti tarpeen mukaan.

 

CadWorksiltä apua nopeasti

DGN Innovation on ollut CadWorksin asiakkaana vuoden 2021 alusta alkaen.

”Vasteaika, jonka CadWorks tarjoaa SOLIDWORKS haasteissa on hyvä. Eli jos pitää ottaa yhteys asiakaspalveluun, niin lähes poikkeuksetta se ongelma hoituu puhelimessa. Vähintään samaan päivän aikana siellä ratkeaa aika moni ongelma. Asiakaspalvelun nopeus on CadWorksillä minun mielestäni hyvää luokkaa”, Lievonen kiittelee.

Myös CadWorksin myynti saa Lievoselta kiitosta. ”Koen kyllä, että Lasse Kaikkonen myy niitä tuotteita, joita asiakas tarvitsee. Eli asiakkaalle ei myydä sellaista, jota hän ei tarvitse.”

”Kyllä olen ollut tyytyväinen CadWorksin toimintaan”, Lievonen päättää.

Faktaboksin kuvake.

Suunnittelupalveluita tarjoava DGN Innovation on perustettu 2017. Aluksi Juha Lievonen toimi yrityksessä sivutoimisena yrittäjänä, ja toiminta muuttui päätoimiseksi vuonna 2020. Toiminta on kasvanut pikkuhiljaa, ja huhtikuussa 2023 yritykseen palkattiin ensimmäinen työntekijä. Suunnitelmissa on kasvattaa toimintaa entisestään, ja palkata jatkossa lisää suunnittelijoita. Tällä hetkellä yrityksellä on toimintaa Mikkelissä ja Suonenjoella.

Lue lisää DGN Innovationista

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 31.1.2018
CASE SAMMET DAMPERS: Säätö- ja sulkupeltien valmistusprosessi nopeutui SOLIDWORKS PDM:n avulla
Sammet Dampersin tiloissa Muuramessa suunnitellaan 13 hengen voimin säätö- ja sulkupeltejä voimalaitosten, teollisuuden ja varustamojen käyttöön eri puolille maailmaa. Valmistus pyörii alihankkijoiden voimin, joten tarvittavan …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 1.6.2016
CASE Alamarin-Jet Oy: Härmäläinen jetti vauhdilla maailmalle
Pohjanmaalta on totuttu löytämään monenlaisia yrityksiä, mutta veneilyyn liittyvän yritystoiminnan pyörittäminen sisämaassa on pienoinen yllätys. Härmässä sijaitsevassa Alamarin-Jetissä kehitetään vesisuihkupropulsioita eli jettejä ammattivenekäyttöön kaikkialle maailmassa.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 9.3.2022
Case Damastikoru: SOLIDWORKS toimii koruntekijälle paremmin kuin hyvin
Teollinen muotoilija Mauri Härkönen suunnittelee SOLIDWORKSillä koruja erittäin kovasta damastiteräksestä ja jalometalleista. Hän hyödyntää 3D-malleja sekä myynnissä että alihankkijayhteistyössä. Korusuunnittelijalle SOLIDWORKS soveltuu todella hyvin, koska …
Lue lisää