Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case Rocsole: 3DEXPERIENCE PDM sujuvoittaa ja nopeuttaa kasvavan yrityksen tuoteprosesseja

REFERENSSI | 25.7.2022

Artikkelin otsikkokuva.

Rocsole on älykkäiden mittalaitteiden kehittäjä ja valmistaja. Heidän teknologiallaan mm. öljy- ja kaasuteollisuuden prosesseista pystytään keräämään ainutlaatuista dataa, jota voidaan hyödyntää prosessien automatisoinnissa ja optimoinnissa.

Rocsolen tuoteratkaisut muodostuvat antureista ja tekoälyä hyödyntävistä ohjelmistoista. Asiakastoimitukset pyritään hoitamaan standardiratkaisuilla, mutta usein joudutaan tekemään asiakaskohtaista räätälöintiä. Rocsolen tavoitteena on nopeuttaa ja virtaviivaistaa tuotekehitys- ja toimitusprosesseja. Asiakas- ja projektikohtaista konfigurointia nopeuttamalla tilaus pystytään siirtämään tuotantoon ja toimittamaan asiakkaalle aikaisempaa nopeammin. Tässä tuotetiedon hallinta ja toimiva PDM-järjestelmä ovat avainasemassa.

 

Tuotetiedonhallinta osaksi omaa toimintaa

Aikaisemmin tuotetiedonhallinta oli hoidettu Rocsolen ulkopuolella verkkolevyä ja Office365-ohjelmia hyödyntäen. Rocsolella päätettiin ottaa PDM osaksi omaa toimintaa, jotta mm. asiakastoimituksiin suunniteltavista muutoksista aiheutuvia seurauksia olisi helpompi arvioida.

Ville Kauppinen (Lead Mechanical Engineer) alkoi kehittämään yrityksen PDM-käytäntöjä. Marraskuussa 2021 Rocsolella otettiin käyttöön 3DEXPERIENCE PDM, johon Kauppinen ja tammikuussa 2022 yrityksessä aloittanut toinen mekaniikkasuunnittelija tuovat verkkolevyillä olevaa tuotetietoa. Uusissa projekteissa tuotetieto tallennetaan suoraan 3DECPERIENCE PDM:ään. Kun tuotetiedon määrä PDM:ssä on riittävä, sen käyttäjien määrä lisääntyy.

 

Rocsolella arvostetaan mm. 3DEXPERIENCE PDM:n pilvipohjaisuutta, saavutettavuutta ja käytön helppoutta

Yksi tärkeimmistä pilvipohjaisen PDM:n eduista on se, ettei sitä varten tarvita omaa palvelinta. Rocsolen ei tarvinnut investoida palvelimen hankintaan, eikä heidän tarvitse huolehtia palvelimen ylläpidosta.

3DEXPERIENCE PDM:ssä olevan tuotetiedon saavuttaminen helppoa ja samalla kontrolloitua. Henkilö tarvitsee vain käyttäjätunnukset päästäkseen PDM:ään. Pilvipohjainen järjestelmä ei ole laiteriippuvainen, ja sitä voi käyttää esim. mobiililaitteilla. Käyttäjätunnusten ansiosta tieto on kuitenkin ulkopuolisilta suojassa.

3DEXPERIENCE PDM on helppokäyttöinen. Monipuolinen tiedonhaku mahdollistaa haut esim. nimikenumeroilla, valmistajan osanumeroilla tai nimikkeellä. Samalla etsitty tieto löytyy varmemmin. Järjestelmässä olevien tietojen katsominen onnistuu sujuvasti, kun erillisiä sovelluksia ei tarvita esimerkiksi 3D-kuvien katsomiseen. 3DEXPERIENCE PDM:n käyttöliittymä on helpompi kuin monessa muussa PDM:ssä, ja siinä on paljon käyttäjää helpottavia ominaisuuksia.

”3DEXPERIENCE PDM:ssä on monia hyviä toiminnallisuuksia, joita tullaan jatkossa todennäköisesti hyödyntämään. Se näyttää mahdollistavan PLM-tyyppistä toimintaa laajemminkin. Lisäksi esimerkiksi muutosten hallinnan työkalut ECR ja ECO näyttivät kiinnostavilta”, Kauppinen kertoo. ”Jatkossa meillä on ajatuksena laajentaa SOLIDWORKSin käyttöä tuotteiden simulointiin niiden käyttöympäristössä. PDM:n käyttöönoton ja tuoterakenteiden luonnin takia siihen ei kuitenkaan vielä ole pystytty panostamaan.”

 

Jatkuvasti kehitettävä PDM, joka pysyy pitkään käytössä

Ville Kauppinen on seurannut 3DEXPERIENCE PDM:n kehitystä muutaman vuoden. ”Kun tätä 2–3 vuotta sitten esiteltiin jossakin seminaarissa niin mietin, että mihinköhän suuntaan tämä menee vai unohdetaan koko juttu. Kun kehitystä on seurannut, niin kyllä tämä kehittyvä järjestelmä on.”

Rocsolella haluttiin valita PDM, joka kehittyy ja on käytössä vielä pitkään. ”Meillä oli tiedossa, että uusissa järjestelmissä on omat juttunsa. Kuitenkin uskomme, että se kehittyy koko ajan. Päivittyessä siihen varmaan tulee myös sellaisia ominaisuuksia, mitä ei välttämättä osattu hankintavaiheessa edes odottaa”, Kauppinen pohtii. Rocsolella ollaan tyytyväisiä 3DEXPERIENCE PDM:n valitsemiseen.

 

CadWorksin asiakaspalvelu saa kiitosta: ”Tärkeä osa kokonaisuutta”

Ville Kauppinen on erittäin tyytyväinen CadWorksiltä saamaansa palveluun. ”CadWorksin helpdesk ja palvelun on yksi parhaista, joihin tässä uralla on törmännyt, vaikka olen nähnyt useampia suunnittelujärjestelmiä. Välillä on ollut suunnittelutyökalujen kanssa aika yksin. Moni tieto löytyy Googlella, mutta se vie aikaa. Helpottaa, kun pystyy haasteissa kysymään apua. Myös 3DEXPERIENCE PDM:n käyttöönotossa asiakaspalvelu on ollut tosi hyvä. Sieltä on saanut hyvin vastauksia kysymyksiin ja tiketteihin.”

CadWorks erottui edukseen myös PDM:ää hankittaessa. ”Kun tarjousvaiheessa mahdollisuuksia selvitettiin, katsottiin monelta kannalta meille sopivaa tuotetta. Olen kyllä tyytyväinen siihen pakettiin, jota CadWorksiltä meille tarjottiin. Muitakin ohjelmistoja oli vaihtoehtoina, mutta CadWorksilta löytyi paras”, Kauppinen muistelee. ”Asiakaspalvelu on hyvin iso asia tuossa kokonaisuudessa.”

 

Faktaboksin kuvake.

Rocsole on Kuopiossa pääkonttoriaan pitävä 10 vuotta sitten toimintansa aloittanut Kuopion yliopiston spinoff, joka on voittanut monia innovaatiopalkintoja mm. USA:ssa ja Kanadassa. Se on kasvava yritys ja liikevaihdosta n. 90 % muodostuu viennistä. Rocsolen asiakkaat tavoittelevat parempaa tehokkuutta, resurssien säästöä ja hiilipäästöjen vähentämistä. Asiakkaina on maailman suurimpia öljy- ja kaasuteollisuuden korporaatioita sekä yrityksiä mm. paperi- ja sellu-, puolijohde-, kaivos- ja elintarviketeollisuudesta.

Öljy- ja kaasuteollisuus on yksi saastuttavimmista teollisuudenaloista, ja alalla käytetään varsin perinteistä teknologiaa. Siellä pystytäänkin saavuttamaan todella merkittäviä tuloksia Rocsolen teknologiaa hyödyntämällä. Esimerkiksi yhden keskikokoisen öljykentän prosessin ohjaus Rocsolen järjestelmää etäohjauksena käyttäen pystytään säästämään hiilipäästöjä 15 000 auton päästöjen verran joka vuosi.

https://www.rocsole.com/

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 18.10.2016
CASE Leanpark Oy: Aja halliin ja anna robotin hoitaa loput
Ei pysäköintisakkoja, varkauksia tai vapaan parkkipaikan etsimistä. Ei avaimen kaivelemista räntäsateessa tai starttiongelmia pakkasella. Jokaisen …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 20.6.2016
Case Fiskars: Hyvä tuote suunnitellaan sisältä ulospäin
Innovatiivisuus ja muotoilu ovat merkittäviä kilpailuvaltteja kuluttajatuotteiden suunnittelussa. Fiskars Consumer Oy:n tuotekehityspäällikkö Markus Paloheimo korostaa …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 2.5.2016
CASE Medikro Oy: Virheiden suhteen nollatoleranssi
Spirometri edustaa tuotemaailmassa eksoottista ja äärimmilleen erikoistunutta lajia. Kyseessä on lääketieteellinen mittalaite, jota käytetään keuhkojen …
Lue lisää
Selaa ajankohtaisia julkaisuja