Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Tietokone suunnittelijan tärkeimpänä työkaluna kuntoon

BLOGI | 15.11.2016

Artikkelin otsikkokuva.

Osa 1: Näytönohjaimen päivitys kaatumis- ja hitausongelmat

Yli 90% kaikista SOLIDWORKSiin liittyvistä hidastumis-, kaatumis- ja näytönpäivitysongelmista johtuu näytönohjaimesta tai asennetuista ajureista. Sen vuoksi on tärkeää varmistaa, että näytönohjain on SOLIDWORKSin hyväksymä ja siihen liittyvä ajuri SOLIDWORKSin testaama. Olemme myös huomanneet, että ajureiden asennus tulee tehdä oikealla tavalla.

  1. Ensin täytyy aina poistaa vanhat ajurit Ohjauspaneelin (Control Panel) kautta
  2. Seuraavaksi tulee käynnistää tietokone uudestaan
  3. Ja vasta sitten asentaa uusi ajuri lataamalla ensin oikea versio SOLIDWORKSin sivuilta

Näytönojaimen ajurin tarkistuksen voi kätevimmin tehdä SOLIDWORKS RX -ohjelmalla. Se asentuu aina kaikkiin koneisiin, joihin SOLIDWORKS on asennettu. RX-ohjelman ”Diagnostics” välilehdellä voi varmistaa onko näytönohjain oikeantyyppinen ja ajurit ajan tasalla. RX:n kautta kautta voi myös ladata suoraan oikeat ajurit.

  • Vinkki: Yksinkertaisin tapa tiedossa olevan ohjelman käynnistämiseen Windowsissa on painaa näppäimistöltä Windows-näppäintä (löytyy näppäimistön alarivistä toinen tai kolmas vasemmalta) ja kirjoittaa muutama merkki sovelluksen nimestä. Tässä tapauksessa näppäile rx.

 

 

Yleisesti ottaen vain NVIDIA:n Quadro ja ATI:n FirePro -näytönohjainmallit on sertifioitu SOLIDWORKS-käyttöön. Me CADWORKSilla olemme todenneet NVIDIA Quadro-näytönohjainten olevan luotettavimpia ja hyvin toimivia. NVIDIAN suositukset erilaisiin suunnittelun käyttötilanteisiin löytyy heidän sivuiltaan.

Jos olet valitsemassa itsellesi uutta tietokonetta, muista aina varmistaa meiltä tukipalvelun kautta se, että tietokoneesi on SOLIDWORKSin kanssa hyvin toimiva ja tarpeeseesi oikein mitoitettu. Asiakkaidemme käytössä olevasta tukiportaalista löytyy myös tarkempi artikkeli laitteistosuosituksista. Tässä vielä testi eri näytönohjainten nopeudesta SOLIDWORKS käytössä.


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 28.6.2016
Onnistunut käyttöönotto: Alkukartoituksesta tukea SOLIDWORKS-ohjelmiston hankintaan
Ainoastaan suunnitteluohjelmaa tuijottaessa jätetään 80% järjestelmän mahdollisuuksista huomioimatta – huolellinen alkukartoitus selvittää asiakkaan tarpeet ja on onnistuneen SOLIDWORKS-ohjelmiston käyttöönoton edellytys. Onnistu näillä vinkeillä!
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 31.5.2016
Menestynyt tuotesuunnittelu yhdistää asiakastarpeen ja modernin teknologian
Kasvava ja edelleen kansainvälistyvä lukitusalan innovaatiota edistävä ILOQ on ottanut käyttöön SOLIDWORKS-kokonaisuudesta viimeisimpänä paperittoman tuotantodokumentaation työkalun MBD:n, joka virtaviivaistaa ja laadullistaa kansainvälisen yrityksen toimintoja. Miten …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 29.11.2022
SOLIDWORKS 2023 What's New webinaarisarja Youtubessa!
Olemme koostaneet What's New 2023 -webinaareistamme tallenteet katsottavaksi Youtubeen.  
Lue lisää