Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case Loggo: Toimintaa tehostettiin siirtämällä tuotesuunnittelu alihankkijalta itselle

REFERENSSI | 22.8.2022

Artikkelin otsikkokuva.

Iisalmessa toimiva Loggo valmistaa korkealaatuisia kuljetussäiliöitä sekä -perävaunuja. Pitkään suunnittelu teetettiin alihankkijalla, kunnes n. 5 vuotta sitten suunnittelu alettiin tekemään omin voimin SOLIDWORKSilla. Tavoitteena oli tehostaa toimintaa ja parantaa laatua. Tavoitteisiin päästiin ja odotukset ylitettiin.

Loggon ruostumattomasta ja haponkestävästä teräksestä valmistettuja säiliöitä käytetään pääasiassa elintarvikkeiden, kuten maidon, sekä märkärehun kuljetukseen. Säiliöistä suunnitellaan mahdollisimman kevyitä, jolloin hyötykuorma saadaan maksimoitua ja polttoainekustannukset minimoitua. Lisäksi suunnittelussa ja valmistuksessa panostetaan säiliöiden pitkään käyttöikään ja ekologisuuteen.

 

Oma suunnittelija tekemään yksityiskohtaiset ja mittatarkat kuvat SOLIDWORKSillä

Vuoden 2017 alkuun asti Loggo käytti suunnittelussa alihankkijaa, joka toimitti valmiit kuvat Loggolle. Toiminnan kasvaessa haluttiin laatua ja läpimenoaikaa parantaa, ja siksi suunnittelu päätettiin alkaa tekemään talon sisällä. Oman suunnittelijan käyttöön hankittiin SOLIDWORKS CAD-ohjelmisto. ”SOLIDWORKS oli itsestäänselvyys, kun se oli käytössä aikaisemmin kuvat piirtäneellä alihankkijalla. Siellä oli niin paljon meidän vanhoja kuvia, joita pystyi hyödyntämään. Muita vaihtoehtoja ei edes ajateltu”, Loggon omistaja ja toimitusjohtaja Marko Hukkanen kertoo.

SOLIDWORKSin käyttöönoton jälkeen tarkat ja yksityiskohtaiset kuvat on piirretty itse. Nyt tarvittavien muutosten lisääminen kuviin on helppoa, jolloin käytettävissä on aina viimeisin kuvaversio. CAD-kuvien perusteella alihankkija leikkaa säiliöiden osat mittatarkasti. Myös omalla tuotannolla on käytettävissä kaikki muutokset sisältävät työkuvat. Asiakkaille SOLIDWORKSillä tehtyjä kuvia käytetään satunnaisesti mallista keskusteltaessa.

 

Läpimenoaika ja laatu parantuneet

Vaikka Loggon säiliöt tehdään asiakkaiden tarpeisiin sopiviksi, erot säiliöiden välillä ovat suhteellisen pieniä. Yleisimmin vaihtelua on säiliöiden tilavuuksissa. Lisäksi voidaan joutua tekemään muutoksia esim. venttiileihin liittyen. Ennen SOLIDWORKSin käyttöönottoa muutokset hahmoteltiin ruutupaperille, ja niiden toteuttaminen hidasti valmistusta merkittävästi. Nyt kaikki pienimmätkin muutokset tehdään SOLIDWORKSillä.

”SOLIDWORKSistä on tykätty. Onhan se auttanut paljon. Aikaisemmin oltiin aika paljon ruutupaperihommassa, vaikka silloinkin oli kuvia. Mutta ne kuvat oli aika keskeneräisiä. Nyt kuvat on pystynyt hyvin tekemään loppuun paikan päällä”, Loggolla suunnittelusta ja työnjohdosta vastaava Janne Kainulainen kertoo. ”Nyt saadaan viilattua kaikki pienet nippelit ja nappelit kohdalleen. Ei tarvitse enää käsin särmäillä ja leikkailla”, Hukkanen lisää.

 

Muutoksilla saatiin tehostettua tuotantoa yli 20–25 %

Hukkasella oli odotuksia sekä laadun että läpimenoajan parantumisesta, kun suunnittelu alettiin hoitamaan itse SOLIDWORKSin avulla. Tulokset ovatkin olleet erittäin hyviä. ”Tuotanto on tehostunut merkittävästi. Kyllä sen eron huomasi heti silloin ensimmäisenä vuotena. Silloin läpimeno parani varmaan sen 25 %”, Hukkanen kertoo. ”Ja laatu parani, kun ei itse tehdä osia”, Kainulainen lisää. Tuotannon tehokkuudessa ja laadussa saavutetut parannukset ovat olleet pysyviä.

 

SOLIDWORKSia helppo käyttää ja CadWorksin käyttötuki hyvä ja nopea

SOLIDWORKS on ollut Loggolla käytössä n. 5,5 vuotta ja käyttö on sujunut jokseenkin ongelmitta. ”No paljonhan siinä on opittavaa koko ajan. Ei ole tullut kaikkia ominaisuuksia varmaan käytettyä”, Kainulainen sanoo. Käyttöönoton aikoihin hän osallistui yhteen koulutukseen. Sen jälkeen hän on katsonut mm. CadWorksin YouTube-kanavalla olevia videoita ja ollut tarvittaessa yhteydessä CadWorksin käyttötukeen. SOLIDWORKSilla suunnittelu on kuitenkin sujunut jokseenkin ongelmitta, eikä apua ole tarvinnut kovin montaa kertaa kysellä.

”CadWorksin tuki on hyvä”, Hukkanen toteaa. ”Joo, se on pelannut hyvin. Sieltä kun kysyy, niin saa kyllä heti samana päivänä vastauksen. Viimeksi kyselin, kun yhteen kuvaan tuli semmoisia haamu viivoja. Silloin ne otti etäkäytölle koneen ja hoitivat sen kuntoon. Ei oikeastaan kannata itse jäädä miettimään mitään, jos on ongelmia”, Kainulainen kertoo CadWorksin asiakastuesta.

Faktaboksin kuvake.

Loggo Oy on korkealaatuisia kuljetussäiliöitä ruostumattomasta ja haponkestävästä teräksestä valmistava, 1999 perustettu iisalmelainen yhtiö. Valmistuksen lisäksi yritys huoltaa ja korjaa säiliöitä, sekä tarvittaessa tekee säiliöiden muutostöitä. Yrityksellä on myös varaosapalvelu. Yhtiön palveluksessa on 11 työntekijää, ja tuotesuunnittelussa on 1–2 henkilöä tarpeen mukaan.

Lisätietoja osoitteesta https://loggo.fi/

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 18.10.2016
CASE Haltian Oy: Uuden haltija menestyy innovaatiobusineksessä
Haltian tunnetaan ex-nokialaisten perustamana startup -yrityksenä, joka toimii langattoman teknologian parissa. Syyskuussa 2012 perustettu yritys …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 20.10.2016
Case Vaisala Oyj: Uteliaisuutensa säilyttänyt 80-vuotias
Sää, ja etenkin sen ennustettavuus, kiinnosti kovasti aikoinaan professorina Helsingin yliopistossa työskentelevää tohtori Vilho Väisälää. …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 15.8.2017
Case Acon Finland: Solidworks-ohjelmilla kehitystiimi heti täyteen vauhtiin
Oululainen Acon valtaa trampoliineilla ja muilla liikunnallisilla tuotteillaan hyvää vauhtia kansainvälisiä vapaa-ajan markkinoita. Menestymisen takaa …
Lue lisää
Selaa ajankohtaisia julkaisuja