Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case Pellon Group: Suunnitteluohjelmisto jalostui bisneksentekotyökaluksi

REFERENSSI | 18.8.2016

Artikkelin otsikkokuva.
Yhteistyö CadWorksin kanssa alkoi, koska heillä on kokonaisuus hallussa ja kumppanuus oli helppoa sekä luontevaa heti ensimetreiltä lähtien. Halusimme kokonaisuuden, joka palvelee koko organisaatiota ja kumppaniverkostoa niin, että työvaiheet saadaan kaikilta osin minimoitua ja automatisoitua.
Mervi Kaunisto, Pellon Group Oy

Parempia myyntimateriaaleja, tarkempia ohjeita ja virheettömiä toimituksia: Pellon Group uusi järjestelmänsä ja SOLIDWORKS-kokonaisuus saatiin näppärästi käyttöön tukemaan liiketoiminnan kaikkia osa-alueita. Helpomman tuotesuunnittelun lisäksi ohjelmisto mahdollistaa myös tulevaisuuden suunnittelutarpeet ja maksaa itsensä takaisin käytössä: takaisinmaksuajaksi Pellon Groupin Mervi Kaunisto arvioi kolmea vuotta.

- Käytössämme on entistä toimintavarmempi ja monipuolisempi kokonaisuus, joka vastaa liiketoimintamme tulevaisuuden haasteisiin. Alun perin oli tarkoitus hankkia pelkkä PDM-järjestelmä. SOLIDWORKSin myötä saimme tuotetiedon hallintatyökalun, jolla hoidamme myös suunnittelun. Pian se on yhteydessä Monitor ERP -toiminnanohjausjärjestelmään, projektipäällikkö Mervi Kaunisto Pellon Groupista kertoo kokonaisuudesta.

Pellon Group hankki suunnittelu- ja PDM-ohjelmiston osana yrityksen koko tietojärjestelmien muutosta. Nyt Pellon Group suunnittelee SOLIDWORKSilla sekä itse valmistamansa tuotteet että alihankkijoilla teettämänsä komponentit. Pääosa suunnittelutyöstä liittyy tuotteiden ohutlevy- ja valuosiin, teräsrakenteisiin sekä ruokintalaitteiden layouteihin.

- Jatkossa aiomme käyttää SOLIDWORKSin Simulation-työkalua myös lujuuslaskennassa ja simuloinnissa. Suunnitteilla on lisäksi asennusohjevideoiden sekä isojen navetta-layoutien tuottaminen ohjelmiston animointityökaluilla, Pellon Groupin tuotepäällikkö Kaappo Ikola kertoo.

Ideat jalostetaan tuotteeksi helposti ja tarkasti ohjelmiston avulla.

- Yrityksen sisällä suunnittelijat pystyvät jalostamaan ideansa nopeammin tuotteeksi.  Tuotanto pystyy hyödyntämään 3D-pohjaisia suunnittelutietoja. Tuotteet ja versiot kuvineen ovat aina ajan tasalla myös ERP-järjestelmässä – ja mikä parasta, aina kerta työllä tehtynä, kuvaa Kaunisto.

Faktaboksin kuvake.

Suunnittelutyö nopeutuu huomattavasti arjessa.

- Uusi järjestelmäkokonaisuus nopeuttaa jokapäiväistä suunnittelutyötä. Parempien simulointityökalujen ansiosta myös protokustannukset tulevat pienenemään ja ohjelmisto todennäköisesti maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa, summaa Kaunisto.

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 12.11.2018
CadWorks tukee Framerya kasvun matkalla
Framery on suomalainen yritys, joka luo innovaatioita, kuten äänieristettyjä tiloja. Tällä hetkellä se on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä. Frameryn tuotteet tekevät työnteosta tehokkaampaa ja …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 11.9.2020
Case IS-VET: SOLIDWORKSillä kuvia myynnille, kokoonpanoja ERPiin ja mallinnuksia 3D-printterille
Luovaa SOLIDWORKsin käyttöä iisalmelaiseen tapaan - Näin 50-vuotias IS-VET ottaa kaiken irti CAD:stä.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 20.10.2016
Case Vaisala Oyj: Uteliaisuutensa säilyttänyt 80-vuotias
Sää, ja etenkin sen ennustettavuus, kiinnosti kovasti aikoinaan professorina Helsingin yliopistossa työskentelevää tohtori Vilho Väisälää. Tämä lahjakas keksijä ja alansa arvostettu tiedemies teki suuren läpimurtonsa …
Lue lisää