Contact us Support 

SOLIDI: Tervetuloa Online-kurssille!

17 | 2020

SOLIDI: Tervetuloa Online-kurssille!

Olin pitkästä aikaa seuraamassa tutun asiakkaan ERP-integraatioprojektia, joissa yleensä automatisoidaan 3D CAD -mallien rakenteiden siirto toiminnanohjausjärjestelmään uusiksi nimikkeiksi ja rakenteiksi. Helppo homma meidän kokeneelle integraatiokonsultille - muutaman päivän työ ja datat siirtymään. Näin saataisiin mm. seurattua varastosaldoja ja ennakoitua omakustannushintaa, jotta saadaan tuotteen hinnoittelu kohdalleen ja katteellista myyntiä aikaiseksi. Mutta projekti tökkää usein jo alkumetreillä. Mistä ja miten ne tiedot luetaan, jos mallinnuskäytännöt ovat villejä ja nimiketietojen syöttö 3D-malleihin on ollut alusta asti puutteellista?

SOLIDWORKS on maailman suosituin 3D CAD osittain siksi, että sillä mallintaminen on hyvin joustavaa ja järjestelmä antaa käyttäjälle suuren vapauden siihen, miten geometriaa luodaan. Ottamatta kantaa kuinka helppo mallia on jatkossa muuttaa ja käyttää pohjana uusissa projekteissa, samanlaisen ”näköispatsaan” saa tehtyä lukemattomilla eri mallinnustekniikoilla. Eräs asiantuntijamme laski jo 15 vuotta sitten, että pätkän putkea voi mallintaa yli 30 eri tavalla! Ja sen jälkeen ohjelmistoon on tullut vielä noin 1 500 ominaisuutta lisää. Katsauksen uusimman SOLIDWORKS 2021 -version ominaisuuksista löydät myöhemmin tästä lehdestä.

Weldment, Sheetmetal, Multibody, minkä näistä valitsisin? Käyttäisinkö konfiguraatioita, kun on tämä tuoteperhe kyseessä? Näillä valinnoilla on ratkaiseva merkitys myös siihen, miten tietoa saadaan jatkossa siirrettyä vakioidusti ja automatisoidusti eteenpäin oston ja tuotannon tarpeisin. Lopulta kyse voi olla hyvinkin yksinkertaisesta asiasta: levynpalaa mallintaessani painankin tuota vieressä olevaa Base Flange -nappia tavallisen ”pursotuksen” sijaan. Ruudulle ilmestyy täysin samanlainen 3D-malli, mutta vain toisesta syntyy aito ohutlevyosa, joka osaa kertoa ERP-järjestelmään ja nestaukseen levynpaksuuden, aihiomitat, aloitusten määrät ja lukemattomat muut kustannuslaskennan mahdollistavat tiedot. Olisiko kouluttautumisen paikka.

Viime aikoina onkin ollut hauska seurata mitä meidän kurssiluokassa tapahtuu. Ruudut loistaa, 3D-mallit pyörii ikkunoissa ja opettaja puhuu itsekseen kurssiluokan perällä luurit päässä seuraten silmä kovana mitä kurssikoneiden näytöillä tapahtuu. Luokkahuone on täynnä ”näkymättömiä Viänäsiä” eli kurssilaiset pitkin Suomea käyttävät etäyhteydellä kurssikoneitamme ja seuraavat omilta lisänäytöiltään opettajan esitystä.

Näin toteutetuista Online-kursseista saamamme palaute on ollut suorastaan hämmentävän positiivista. Kurssien sisältö ja pituus on pidetty samana, oikeastaan vain tauotusta on täytynyt hieman lisätä – ja suositella sitä kakkosnäyttöä myös kotikonttorille. Ja onhan tällainen oikea ohjattu kurssipäivä tehokkuudessaan aivan jotain muuta kuin tunnin webinaariluento tai omatoiminen surffailu nettivideoiden äärellä. Muutos online-kursseihin oli nopea, ja jää meillä pysyväksi vaihtoehdoksi.

Nyt on siis aika kouluttautua, jotta tietää mitä tekniikoita uusimmissa SOLIDWORKS-versioissa on tarjolla. Yrityskohtaisesti hieman räätälöity kertauskurssi uusista ominaisuuksista on ollut suosittu vaihtoehto. Sen jälkeen voidaan luoda yritykseen yhteiset suunnittelusäännöt siitä, miten juuri meidän tuotteita suunnitellaan. Ja ottaa se digiloikka laittamalla 3D-mallit ja niiden nimiketiedot kuntoon. Jokapäiväisen puuduttavan copy-paste -touhun voi lopettaa vain automatisoimalla prosessia. Näin teki mm. asiakkaamme Anstar, jonka tarinan suosittelen lämpimästi lukemaan sivulta 8.

YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Read more
Article thumbnail
Blog | 7.5.2021
3DEXPERIENCE WORKS – Yhdistää tiedot ja tekijät, pilvessä – Osa II
3DEXPERIENCE (myöhemmin 3DX) blogisarjan toisessa osassa käsittelen hieman muokattavuutta. Tässä yhteydessä tarkoitan muokattavuudella sitä, että alusta voidaan muokata juuri sellaiseksi kuin Te sen tahdotte.
Read more
Article thumbnail
News | 26.1.2022
3DEXPERIENCE World 2022 7.-9. helmikuuta 2022: Rekisteröidy ilmaiseen virtuaalitapahtumaan nyt!
Vuotuinen SOLIDWORKS-käyttäjille suunnattu 3DEXPERIENCE World 2022 järjestetään tänä vuonna kokonaan virtuaalisena. Nyt on siis loistava tilaisuus kuulla alan huippuosaajien ajatuksia, verkostoitua muiden SOLIDWORKS-käyttäjien kanssa sekä …
Read more