Contact us Support 

Case Nparts: SOLIDWORKS olennainen osa yrittäjän päivittäistä työskentelyä

REFERENCE | 11.12.2023

Article header image

Nparts on valmistavalle teollisuudelle insinööri- ja tuotekehityspalveluita tarjoava yritys, jonka monipuolisiin palveluihin kuuluu mm. koneen suunnittelua ja rakennusta, mekaniikkasuunnittelua, CNC-koneiden suunnittelua sekä tuotannon erilaisten apuvälineiden suunnittelua. Yrityksessä toimii myös Suomen suurin muovin 3D-tulostuspalvelu, jossa onnistuu sekä pienten että suurten sarjojen valmistus. Npartsin palveluihin kuuluu 3D-tulostukseen liittyvä suunnittelu, jotta palvelun käyttäminen on asiakkaille mahdollisimman helppoa.

Npartsin asiakaskuntaan kuuluu mm. kone- ja laitevalmistajia, konepajoja sekä elektroniikka- ja ajoneuvoteollisuudessa toimivia yrityksiä. Lisäksi yritys suunnittelee, valmistaa ja markkinoi Lastua-brändin alla kuluttajille suunnattuja tuotteita, jotka on pääosin valmistettu 3D-tulostamalla.

 

Suunnittelutoimiston kannattaa ostaa täysi ohjelmistopaketti

Nparts käyttää päivittäisessä suunnittelutyössä SOLIDWORKS Professional -ohjelmistoa. Lisäksi heidän käytössään on PDM Standard ja CustomWorks. ”Totesin, ettei kannata lähteä ollenkaan semmoisella vajavaisella paketilla liikkeellä, että mielellään heti täysi paketti käyttöön. CustomWorkskin on jo niin luonteva osa pakettia, ettei sitä edes ajattelee erilliseksi ohjelmaksi”, Npartsin yrittäjä Niila Jurvelin kertoo.

Npartsin käytössä on paikallisesti asennetut ohjelmistot. Jurvelin on harkinnut pilviratkaisujen käyttöönottoa, mutta ainakaan vielä hän ei ole niihin siirtymässä. ”Paikallisesti asennettujen ohjelmistojen käyttäminen vaatii tietenkin omanlaista huolenpitoa. Pitää huolehtia, että järjestelmä on kunnossa.” Tietokoneiden ja ohjelmistojen kanssa toimiminen on kuitenkin Jurvelinille tuttua puuhaa, ja hän huolehtii versiopäivityksistä ja uudempien versioiden käyttöönotosta. ”Sitä on joutunut opettelemaan, ja sitten se on vähän lähtenyt lapasesta”, hän naurahtaa.

 

Kokenut yrittäjä auttaa muitakin SOLIDWORKS-käyttäjiä ongelmatilanteissa

Ennen oman yrityksen perustamista Jurvelin oli käyttänyt SOLIDWORKSiä aikaisemmissa työpaikoissa, ja hänelle on kertynyt varsin monipuolinen ja hyvä osaaminen SOLIDWORKS -järjestelmistä. Siksi hän pystyykin neuvomaan ja auttamaan myös muita käyttäjiä niihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Eteen onkin tullut monipuolisesti erilaisia tilanteita, ja muita auttaessa omakin osaaminen on laajentunut entisestään.

Jurvelin auttaa edelleen mm. aikaisempia työnantajiaan, jos heillä on ongelmia järjestelmien käyttämiseen liittyen. Tällä hetkellä hän auttaa yhtä Rovaniemellä toimivaa CadWorksin asiakasta. ”Siellä on ongelmia PDM:än kanssa, kun heidän palvelimensa on hajonnut. Selvitän asiaa täällä Rovaniemellä. Olen napinpainajana ja hienosäädän järjestelmää, kun CadWorksiltä Niklas Hellman ja Rami Backman antavat ohjeita. Hyvin on yhteistyö pelannut. Siinäkin mielessä tämä on mielenkiintoista, että oma rooli on vähän jalostunut pelkästä käyttäjästä myös olemaan täällä päässä tukena muille käyttäjille. Autan yhdessä CadWorksin kanssa. Tämä on hyvä tapa toimia. Saa mukavia projekteja oman kuplan ulkopuolelta”, Jurvelin kertoo.

 

CadWorksin asiantuntijoiden apuun voi luottaa

Jurvelin on ollut CadWorksillä asiakkaana jo vuodesta 2015, kun useampi hänen aikaisemmista työpaikoistaan oli CadWorksin asiakkaana. Vuosien myötä myös moni CadWorksin asiantuntija on tullut hänelle tutuksi. Kun hän perusti Npartsin, olikin yhteistyön jatkaminen CadWorksin kanssa luontevaa.

”Kyllä CadWorks on hyvä. Voin luottaa, että saan apua sieltä. Ja sehän se tärkein on, että se oma tekeminen ei tyssää siihen, jos joku on rikki”, hän sanoo lopuksi.

Fact box thumbnail

Nparts on 3,5 vuotta sitten Rovaniemellä perustettu innovatiivinen asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. Suunnittelu- ja tuotekehityspalveluiden lisäksi yrityksellä on Suomen suurin muovin 3D-tulostuspalvelu, jossa on tällä hetkellä 45 FDM-tulostinta. Yrityksen asiakkaina on mm. valmistavaa teollisuutta ja konepajoja. Npartsilla on aputoiminimi ”Lastua”, jossa suunnitellaan ja myydään kuluttajille suunnattuja, pääosin 3D-tulostettuja tuotteita

 

Lisätietoa: www.nparts.fi ja www.lastua.fi

YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 3.9.2019
SOLIDWORKSin Check Entity -työkalulla paikallistat geometriavirheet
Käytetäänkö teidän yrityksessänne ulkopuolelta, esimerkiksi Internetistä ladattuja malleja? Jos vastasit kyllä, olet todennäköisesti törmännyt geometriavirheisiin, kun olet vienyt mallit SOLIDWORKSiin.
Read more
Article thumbnail
Blog | 20.8.2020
Structure System – Nopeampaa rakennesuunnittelua
Hitsattujen rakenteiden suunnittelu Solidworksillä on viety uudelle tasolle! SOLIDWORKS 2019 -versioon tuotu Structure System -työkalu on saanut tuottavuutta lisääviä parannuksia SOLIDWORKS 2020 -versiossa. Nyt voit …
Read more
Article thumbnail
Blog | 11.12.2020
3DEXPERIENCE Works – yhdistää tiedot ja tekijät pilvessä – Osa I
3DEXPERIENCE – Entistäkin enemmän mahdollisuuksia Lyhykäisyydessään 3DEXPERIENCE on konfiguroitava alusta pilvessä, jossa voi hallinnoida kaikkea suunnitteluun liittyvää dokumentaatiota, ja miksei myös muuta dataa. Suunnitteludatan lisäksi …
Read more