Contact us Support 

Lisenssi harkinnassa? 3 pointtia, jotka sinun täytyy tietää

BLOG | 9.8.2016

Article header image
Käytössämme on entistä toimintavarmempi ja monipuolisempi kokonaisuus, joka vastaa liiketoimintamme tulevaisuuden haasteisiin. Alun perin oli tarkoitus hankkia pelkkä PDM-järjestelmä. SOLIDWORKSin myötä saimme tuotetiedon hallintatyökalun, jolla hoidamme myös suunnittelun.
Mervi Kaunisto, Pellon Group Oy

Lisenssin hankkiminen on vasta alku suunnitteluympäristön uusimisessa, ohjelmisto kun ei tee itsekseen yhtään mitään.  Kun yritykset hankkivat uutta suunnittelujärjestelmää, yllättävän moni kuvittelee selviävänsä pelkän ohjelmiston ostamisella. Se on vähän sama kuin ostaisi ralliauton ja hyppäisi rattiin ilman, että kukaan kertoo miten autoa pitäisi ajaa.

Tyypillinen esimerkkitilanne yrityksissä on, että piirustukset tallennetaan sinne sun tänne ja nimetään miten sattuu. Tarvittaessa niitä ei tahdo löytyä mistään. Jos jotain löytyy, aletaan miettiä, mikä olikaan se oikea, viimeisin versio.

 

3 tärkeää pointtia, jotka tulisi tietää suunnitteluohjelmiston uudistamista pohtiessa:

  1.  Hyväkin ohjelmisto on vain yksi peruspalikka, jolla uusi suunnitteluympäristö rakennetaan.
  2. Tarvitaan iso joukko pieniä, yksittäisiä valintoja, mikä edellyttää toteuttajalta kokemusta. Lopputuluksen ratkaisee se, kuinka kokonaisuus saadaan toimimaan ja miten ihmiset opetetaan käyttämään kokonaisuutta niin, että se palvelee asiakkaiden tarpeita ja yrityksen liiketoimintaa pitkällä tähtäimellä.
  3. Työkaluohjelmistolla vasta luodaan malleja ja tuotteita. Vähintään yhtä tärkeää on tiedonhallinta eli mihin ja miten suunnittelun tulokset tallennetaan ja miten tätä tietoa jaetaan sitä tarvitseville.

CadWorks vastasi esimerkiksi asiakkaamme Pellon Groupin tietojärjestelmämigraation onnistumisesta. Kokonaisuus ulottuu käyttöönottokoulutuksesta yrityksen koko tiedonhallinnan uudelleenjärjestelyyn.

Lue lisää Pellon Groupin uudistusprojektista.

 

Toteuttajan kokemuksella säästät

Meille on tärkeää, että asiakas saa pitkäaikaisen hyödyn liiketoiminnalleen uudesta ohjelmistokokonaisuudesta. Roolimme on tuoda 20 vuoden ja satojen yritysesimerkkien ja asiakasratkaisujen tuoma kokemus jokaisen uuden asiakkaamme käyttöön. Kysymme, miten asioita nyt hoidetaan ja kerromme, miten ne voitaisiin hoitaa paremmin. Mikäli kiinnostuit, kerromme mielellämme lisää SOLIDWORKS-kokonaisuuden hyödyistä ja yhteistyöstä kanssamme.


Kirjoittaja on CadWorks Oy:n toimitusjohtaja, innovatiivinen kehittäjä ja kansainvälisestikin palkittu SOLIDWORKS-ammattilainen.


YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
Blog | 18.8.2017
Muutosprosessi haltuun! PDM-järjestelmä takaa sujuvan ja oikea-aikaisen tiedonkulun
Kun tuotteessa huomataan muutoksen tarve, on yleensä tarpeen tiedottaa siitä välittömästi. PDM-järjestelmä on erinomainen muutosprosessin työkalu takaamaan, että tarvittava tieto kulkee oikea-aikaisesti kaikille sidosryhmille.
Read more
Article thumbnail
Blog | 3.9.2019
SOLIDWORKSin Check Entity -työkalulla paikallistat geometriavirheet
Käytetäänkö teidän yrityksessänne ulkopuolelta, esimerkiksi Internetistä ladattuja malleja? Jos vastasit kyllä, olet todennäköisesti törmännyt geometriavirheisiin, kun olet vienyt mallit SOLIDWORKSiin.
Read more
Article thumbnail
Blog | 30.9.2016
Työkalu lujuuslaskentaan? Simulation professional on mainio valinta kaikille lujuuslaskijoille
Kun käytössä on oikeat välineet, saa tuloksia aikaan nopeasti myös lujuuslaskennassa. Onko sinulla jo käytössäsi aidosti lujuuslaskentaa tukevat työkalut, jotka helpottavat työtäsi ja lisäävät tuotteesi …
Read more