Contact us Support 

Suunnittelua tuotantoon vai Tuotannonsuunnittelua?

BLOG | 15.6.2016

Article header image
Oikeilla prosesseilla ja niihin sovitetuilla tiedonsiirtokeinoilla voidaan saavuttaa joustavampi ja tehokkaanpi organisaatio. Sellainen organisaatio, jossa jokaisella on paikkansa ja tehtävänsä. Jokaisella on hyvä olla ja työn teko tuntuu mielekkäältä.
Moniko on miettinyt suunnitteluosaston tuottaman materiaalin istuvuutta yrityksen toimintaan ja tuotannon vaatimuksiin? Monessako yrityksessä OIKEASTI suunnittelu, tuotannonsuunnittelu ja tuotanto istuvat samassa pöydässä miettimässä, että kuinka informaation siirretään helpoimmin ja oikealla tavalla läpi yrityksen.
 
Valitettavan usein olen havainnut vieraillessani yrityksissä että suunnittelun tuottama tieto viskataan tuotannonsuunnittelulle, jossa sitten asia pureskellaan uudelleen ja lopputuloksena syntyy työmääräimiä, joiden kanssa tuotanto yrittää valmistaa tuotteita.
Ja sitten vielä ihmetellään että miksi kommunikointi ei toimi ja tuotannossa syntyy susia!
 
Olisi varmasti jo aika istua alas, kaikki saman pöydän ääreen ja miettiä että mitä meillä tehdään ja miten meillä tehdään asioita. Prosessit on laitettava sellaisiksi että samaa päättelytyötä (suunnittelua) ei tehdä uudelleen jokaisella tasolla. Tähän usein ulkopuolinen apu on paikallaan, kun samaan pöytään tulee navigaattori joka opastaa katsomaan uudella tavalla tehtävää työtä, niin asiat tuppaavat muuttumaan.
 
Kysymyksen voi hyvinkin muotoilla myös niin: Missä vaiheessa teillä oikeasti suunnitellaan tuotteen valmistettavuus: suunnittelussa vai tuotannossa? Vanha sanonta "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", on vain niin oikeassa. Kyräilyn aika on ohi, nyt pitää laittaa yrityksen prosessit kuntoon ja suunnittelutieto tehokäyttöön.

YOU MIGHT ALSO BE INTERESTED


Article thumbnail
News | 23.2.2024
Timo Laaksonen on työskennellyt CadWorksillä jo 25 vuotta
CadWorksillä työskentelee 20 henkilöä, ja keskimäärin työsuhteet ovat kestäneet jo lähes 15 vuotta. Näin pitkät työsuhteet ovat varsin poikkeuksellisia toimialalla, jolla työpaikkaa on tapana vaihtaa …
Read more
Article thumbnail
News | 23.11.2023
CAD Friday -ale – SOLIDWORKS-koulutuksemme ovat 24 % alennuksessa!
Perjantai 24.11.2023 oranssi perjantai eli CAD Friday. Koko päivän ajan kaikki yleiset SOLIDWORKS-koulutuksemme ovat 24 % alennuksessa!
Read more
Article thumbnail
News | 1.9.2023
Alihankintamessut 26.–28.9.2023 Tampereella: Tervetuloa osastollemme C 819
Kohta on taas aika suunnata kohti Tamperetta ja Alihankintamessuja. Tuttuun tapaan mekin olemme siellä omalla paikallamme C 819. Onhan Alihankinta meille yksi tärkeimmistä paikoista tavata …
Read more