Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Voiko DraftSight TODELLA korvata AutoCADin?

BLOGI | 30.10.2020

Artikkelin otsikkokuva.

Tunnettu teknologiataituri ja kolme AutoCAD-kirjaa kirjoittanut Lynn Allen julkaisi hiljattain kirjoituksen DraftSightista AUGI.com-sivustolla (Autodesk User Group International). Artikkelissa Lynn avaa ajatuksiaan DrafSightista ja siitä, voisiko se todella korvata AutoCADin.

Lynn Allen DraftSight

Alkuperäinen teksti on julkaistu SOLIDWORKS.com -sivustolla. Lähde sivun alaosassa.


“Voin ilokseni todeta, että näin todella on! Sen lisäksi, että DraftSight tuottaa täysin yhteensopivat DWG-tiedostot blokeista ja mittatyyleistä layreihin saakka, sen (ohjelmiston) käyttö tuntuu saman tien tutulta ja turvalliselta. Draftsight on lisäksi selvästi edullisempi ja kustantaa vain murto-osan AutoCADin hinnasta”

Uudempana ja kevyempänä ohjelmistona DraftSightin laitteisto- ja prosessointitehovaatimukset ovat paljon pienemmät kuin AUTOcadissa – säästät siis rahaa laitteistossa. Komennoiltaan Draftsight on (hieman) suppeampi kuin AUTOcad, mutta sisältää kaikki työnteon kannalta olennaisimmat toiminnot (komennot).


AutoCADista tuttu komentorivi löytyy myös DraftSightistä


Artikkelissa Lynn kuvailee DraftSightin käytön tuntuvan tutulta ja olevan helposti mukautettavissa. Käyttöliittymä on vähemmän “määräilevä” kuin AutoCAD ja sisältää datatuen esimerkiksi Dynamic Blocksille sekä kevyempiä prosessointivaatimuksia.  Lynn kertoo artikkelissaan DraftSightista löytyvän komentorivi (Command Window), johon voi kirjoittaa AutoCADistä tuttuja komentoja.


Loistavia uutisia Dynamic Blocks-kokoelman käyttäjille


”Yksi DraftSightin tukemista työkaluista on Dynamic Blocks, jota ei yleensä tueta AutoCAD-ohjelmiston ulkopuolella. Kun olet luonut kattavan Dynamic Blocks -kokoelman AutoCADiin, jo pelkkä ajatus siitä luopumisesta tuntuu kamalalta – eikä sitä onneksi tarvitse edes harkita DraftSightin kanssa.”


Tiesitkö, että DraftSightilla voi tallentaa DWG-tiedoston AutoCAD 12 versioon? Eli ei 2012 vaan R12-versioon, joka on 90-luvun alkupuolelta. Tämä on ollut monelle yritykselle tärkeä seikka.

DraftSight säästää vuodessa satasia – lataa ilmainen kokeilu!

Löydät budjetillesi sopivan DraftSight-paketin laajasta valikoimasta. Esimerkiksi DraftSight Standard maksaa vain 99,00 euroa vuodessa. Vuositasolla DraftSight tulee siten selkeästi edullisemmaksi kuin esimerkiksi AutoCAD LT, joka kustantaa 420,00 euroa vuodessa.


Kokeilemalla saat parhaiten selville, ovatko pienet eroavaisuudet ominaisuuksissa AutoCADiin verrattuna sinulle merkittäviä, kun mietit hintaeroa. Lataa DraftSight Premium 30 päivän ilmainen kokeilu ja testaa itse!


MIKÄ DRAFTSIGHT? DraftSight on alun perin suunniteltu auttamaan SOLIDWORKS-käyttäjiä DWG-tiedostojen yhteensopivuusongelmissa, joita he kokivat AutoCADin kanssa. Kaikkien suureksi yllätykseksi tämä johti miljooniin latauksiin koko suunnittelevan maailman toimesta. Tästä syystä DraftSight-tiimi on ollut erittäin innokas kehittämään tuotetta kaikilla toimialoilla.


KUKA LYNN ALLEN? Lynn Allen on puhunut yli 20 vuoden urallaan teknologian evankelistana ensin Autodeskin ja nyt Dassault Systèmsin tapahtumissa yli 50 maassa. Hänen online-esityksensä ja videonsa ovat tavoittaneet yli viisi miljoonaa ihmistä.


Hänen intohimonsa ja voimansa yhdistää käyttäjät, auttaa heitä omaksumaan muutoksen ja valaisee uutta tekniikkaa. Yli 20 vuoden ajan hän kirjoitti AutoCAD-kolumnia Cadalyst-lehteen, ja oli ääni erittäin suosittujen "AutoCAD-vinkkejä Lynn Allenin kanssa" - videoiden takana. Lynn on kirjoittanut kolme AutoCAD-kirjaa ja hänellä on yli 21 000 seuraajaa Twitterissä (Lynn_Allen).

 

 

Lähde/alkuperäinen teksti:
https://discover.solidworks.com/fi/can-draftsight-really-replace-your-favorite-software-autocad?utm_medium=email&utm_source=inh_db2&utm_campaign=_XOP5491_&utm_content=DM8453&RCid=%40H%2FBbvPqGInB0tSmotkSA6g%3D%3D

https://www.augi.com/articles/detail/can-draftsight-really-replace-your-beloved-autocad


SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Uutinen | 12.9.2022
Alihankintamessut 27.–29.9.2022 Tampereella: Vieraile osastollamme C819
Jokasyksyiset Alihankintamessut ovat pian käynnissä, ja tietysti myös me olemme siellä. Osastomme sijaitsee tutulla paikallaan C-hallissa. Tule tapaamaan asiantuntijoitamme ja juttelemaan vaikka entistä monipuolisemmista tavoista …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 5.6.2018
Staattinen laskenta ei aina riitä - varaudu nurjahduksiin
Staattinen lujuuslaskenta voi joskus johtaa aiheettomaan turvallisuudentunteeseen. Vaikka lujuuslaskenta näyttäisi kaiken olevan kunnossa, rakenne voi silti pettää. Lue blogista, miten voit pienentää tuotteidesi nurjahdusriskiä.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Blogi | 14.12.2017
Uusi SOLIDWORKS Admin Portal helpottaa lisenssien hallintaa
SOLIDWORKS Admin Portal antaa pääkäyttäjälle uudenlaisen kokonaisnäkyvyyden yrityksen kaikkiin lisensseihin ja käyttäjiin ja siten helpottaa niiden hallintaa. Se myös mahdollistaa Online-lisensoinnin, jonka kautta käyttäjä voi …
Lue lisää