Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case Nparts: SOLIDWORKS olennainen osa yrittäjän päivittäistä työskentelyä

REFERENSSI | 11.12.2023

Artikkelin otsikkokuva.

Nparts on valmistavalle teollisuudelle insinööri- ja tuotekehityspalveluita tarjoava yritys, jonka monipuolisiin palveluihin kuuluu mm. koneen suunnittelua ja rakennusta, mekaniikkasuunnittelua, CNC-koneiden suunnittelua sekä tuotannon erilaisten apuvälineiden suunnittelua. Yrityksessä toimii myös Suomen suurin muovin 3D-tulostuspalvelu, jossa onnistuu sekä pienten että suurten sarjojen valmistus. Npartsin palveluihin kuuluu 3D-tulostukseen liittyvä suunnittelu, jotta palvelun käyttäminen on asiakkaille mahdollisimman helppoa.

Npartsin asiakaskuntaan kuuluu mm. kone- ja laitevalmistajia, konepajoja sekä elektroniikka- ja ajoneuvoteollisuudessa toimivia yrityksiä. Lisäksi yritys suunnittelee, valmistaa ja markkinoi Lastua-brändin alla kuluttajille suunnattuja tuotteita, jotka on pääosin valmistettu 3D-tulostamalla.

 

Suunnittelutoimiston kannattaa ostaa täysi ohjelmistopaketti

Nparts käyttää päivittäisessä suunnittelutyössä SOLIDWORKS Professional -ohjelmistoa. Lisäksi heidän käytössään on PDM Standard ja CustomWorks. ”Totesin, ettei kannata lähteä ollenkaan semmoisella vajavaisella paketilla liikkeellä, että mielellään heti täysi paketti käyttöön. CustomWorkskin on jo niin luonteva osa pakettia, ettei sitä edes ajattelee erilliseksi ohjelmaksi”, Npartsin yrittäjä Niila Jurvelin kertoo.

Npartsin käytössä on paikallisesti asennetut ohjelmistot. Jurvelin on harkinnut pilviratkaisujen käyttöönottoa, mutta ainakaan vielä hän ei ole niihin siirtymässä. ”Paikallisesti asennettujen ohjelmistojen käyttäminen vaatii tietenkin omanlaista huolenpitoa. Pitää huolehtia, että järjestelmä on kunnossa.” Tietokoneiden ja ohjelmistojen kanssa toimiminen on kuitenkin Jurvelinille tuttua puuhaa, ja hän huolehtii versiopäivityksistä ja uudempien versioiden käyttöönotosta. ”Sitä on joutunut opettelemaan, ja sitten se on vähän lähtenyt lapasesta”, hän naurahtaa.

 

Kokenut yrittäjä auttaa muitakin SOLIDWORKS-käyttäjiä ongelmatilanteissa

Ennen oman yrityksen perustamista Jurvelin oli käyttänyt SOLIDWORKSiä aikaisemmissa työpaikoissa, ja hänelle on kertynyt varsin monipuolinen ja hyvä osaaminen SOLIDWORKS -järjestelmistä. Siksi hän pystyykin neuvomaan ja auttamaan myös muita käyttäjiä niihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Eteen onkin tullut monipuolisesti erilaisia tilanteita, ja muita auttaessa omakin osaaminen on laajentunut entisestään.

Jurvelin auttaa edelleen mm. aikaisempia työnantajiaan, jos heillä on ongelmia järjestelmien käyttämiseen liittyen. Tällä hetkellä hän auttaa yhtä Rovaniemellä toimivaa CadWorksin asiakasta. ”Siellä on ongelmia PDM:än kanssa, kun heidän palvelimensa on hajonnut. Selvitän asiaa täällä Rovaniemellä. Olen napinpainajana ja hienosäädän järjestelmää, kun CadWorksiltä Niklas Hellman ja Rami Backman antavat ohjeita. Hyvin on yhteistyö pelannut. Siinäkin mielessä tämä on mielenkiintoista, että oma rooli on vähän jalostunut pelkästä käyttäjästä myös olemaan täällä päässä tukena muille käyttäjille. Autan yhdessä CadWorksin kanssa. Tämä on hyvä tapa toimia. Saa mukavia projekteja oman kuplan ulkopuolelta”, Jurvelin kertoo.

 

CadWorksin asiantuntijoiden apuun voi luottaa

Jurvelin on ollut CadWorksillä asiakkaana jo vuodesta 2015, kun useampi hänen aikaisemmista työpaikoistaan oli CadWorksin asiakkaana. Vuosien myötä myös moni CadWorksin asiantuntija on tullut hänelle tutuksi. Kun hän perusti Npartsin, olikin yhteistyön jatkaminen CadWorksin kanssa luontevaa.

”Kyllä CadWorks on hyvä. Voin luottaa, että saan apua sieltä. Ja sehän se tärkein on, että se oma tekeminen ei tyssää siihen, jos joku on rikki”, hän sanoo lopuksi.

Faktaboksin kuvake.

Nparts on 3,5 vuotta sitten Rovaniemellä perustettu innovatiivinen asiantuntijapalveluita tarjoava yritys. Suunnittelu- ja tuotekehityspalveluiden lisäksi yrityksellä on Suomen suurin muovin 3D-tulostuspalvelu, jossa on tällä hetkellä 45 FDM-tulostinta. Yrityksen asiakkaina on mm. valmistavaa teollisuutta ja konepajoja. Npartsilla on aputoiminimi ”Lastua”, jossa suunnitellaan ja myydään kuluttajille suunnattuja, pääosin 3D-tulostettuja tuotteita

 

Lisätietoa: www.nparts.fi ja www.lastua.fi

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 2.4.2024
Case Arctic Rides: SOLIDWORKS otettiin käyttöön startup-ohjelmassa
Vuonna 2020 perustettu Arctic Rides Oy suunnittelee ja valmistaa uudenlaisia kevyitä sähkökulkuvälineitä. Yrityksen tunnetuin tuote on ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu sähköpotkukelkka Skick.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 11.9.2020
Case IS-VET: SOLIDWORKSillä kuvia myynnille, kokoonpanoja ERPiin ja mallinnuksia 3D-printterille
Luovaa SOLIDWORKsin käyttöä iisalmelaiseen tapaan - Näin 50-vuotias IS-VET ottaa kaiken irti CAD:stä.
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 15.6.2016
Case Oxsa: asiakaspalaute jalostuu tuoteinnovaatioiksi
Oxsa (HPH Steel Oy) suunnittelee ja valmistaa nykyaikaisilla menetelmillä maatalous- ja metsäkäyttöön tarkoitettuja tuotteita kuten etu- ja takakauhoja, lumilinkoja ja peräkärryjä. Muutama vuosi perustamisen jälkeen …
Lue lisää