Ota yhteyttä Tukipalvelu 

Case SFTec: SOLIDWORKS-lisenssit tehokkaampaan käyttöön

REFERENSSI | 28.10.2022

Artikkelin otsikkokuva.

SFTec on kehittänyt ja kaupallistanut kiertotalouden prosesseihin soveltuvan kuivausteknologian. Skaalautuvaa ja liikuteltavaa ModHeat-kuivausjärjestelmää voidaan käyttää mm. teollisuuden sivuvirtojen, polttokelpoisten jätteiden, orgaanisten lietteiden ja vaikeidenkin materiaalien kustannustehokkaaseen kuivaamiseen.

ModHeat on muunneltava kuivain, joka soveltuu monenlaisiin käyttöympäristöihin ja kiertotalouden prosesseihin. Kompaktin ja skaalautuvan järjestelmän rakentaminen ja siirtäminen on helppoa. Kuivausjärjestelmä pystyy hyödyntämään hukkalämpöä parantaen kuivatusprosessin kannattavuutta.

Asiakkaalle toimitettava ModHeat optimoidaan aina kuivattavaan materiaaliin ja kuivatustarpeeseen sopivaksi. Kuivurin perusrunko on samanlainen ja sen koko on skaalattavissa. Laitteiston kuivainmoduulia muunnellaan erilaisilla sovelluskohtaisilla teknisillä ratkaisuilla. Myös lämmöntuottoon liittyvät osat suunnitellaan asiakaskohtaisesti. Kuivurit toimitetaan tarvittavalla varustuksella, ja kokonaisuuteen voivat kuulua esim. materiaalin syöttöbunkkerit ja -kuljettimet.

Myynnin ja asiakasprojektien johtamisen lisäksi SFTec vastaa varsinaisten kuivureiden suunnittelusta. Laitteistoissa käytettävien lisäosien, kuten kuljettimien ja pölynpoiston, suunnittelussa käytetään alihankkijoita. Myös osien valmistus sekä laitteiden kokoonpano tapahtuu alihankintakumppaneiden toimesta.

 

Monipuoliset suunnitteluohjelmistot mahdollistavat tehokkaan toiminnan

SFTecillä on käytössään SOLIDWORKS PROFESSIONAL ja PREMIUM -paketit, joiden sisältämiä tuotteita hyödynnetään monipuolisesti. Mekaniikka- ja konseptisuunnittelussa käytettävän 3D CAD:n lisäksi hyödynnetään mm. SOLIDWORKS Simulation ja Visualize -lisäosia.

Simulation-työkalua käytetään ModHeat-kuivausjärjestelmien simuloinnissa ja lujuustarkastelussa. Visualize-osaa käytetään renderöintiin todenmukaisten kuvien saamiseksi mm. myynnin tueksi. Järjestelmän hahmottaminen onnistuu paremmin, jos ModHeat-laitteisto lisätään todellisesta käyttöympäristöstä olevaan kuvaan.

Tiedonhallintaan SFTecillä on käytössään sekä SOLIDWORKS PDM että CadWorksin kehittämää CustomWorks. PDM:ää käytetään suunnittelutiedostojen hallintaan yrityksen sisällä. Alihankkijoille heidän tarvitsemansa tiedostot toimitettaan eri tiedostomuodoissa Microsoft 365:lla. CustomWorksiä SFTecillä hyödynnetään datan, parametrien ja numeroiden hallinnassa.

 

PDM osana riskienhallintaa

SOLIDWORKS PDM on SFTecille tärkeä työkalu, joka helpottaa yhdessä työskentelyä ja jonka avulla kaikkien käytössä on viimeisin tieto. PDM:stä hyötyminen edellyttää kuitenkin systemaattista ajattelua ja sitoutumista. Tiedot pitää syöttää PDM:ään, jotta niitä voi hyödyntää.

”PDM:n käytön tavoitteena on tehdä prosessin seuraavan vaiheen työstä mahdollisimman helppoa. Väärä, puutteellinen tai virheellinen tieto kostautuu jossain vaiheessa. Esimerkiksi materiaalin ostaminen projektiin voi olla mahdotonta, jos siihen liittyvä tieto on puutteellista”, SFTecin teknologiajohtaja Juha Mäyrä toteaa. ”Päällimmäisenä PDM käyttö on yritysriskien hallintaa. Tuotetieto on tärkeintä, mitä tämä yritys omistaa. Kun tieto on PDM:ssä, se ei ole henkilöriippuvaista.”

 

Oikein mitoitetut SOLIDWORKS lisenssit CadWorksin avustuksella

Kun Mäyrä aloitti työt SFTecillä alkuvuodesta 2019, yrityksen käytössä oli useita SOLIDWORKS ohjelmistoja, muun muassa 3D CAD ja PDM. Yrityksen lisenssit olivat kuitenkin vajaakäytöllä aiheuttaen turhia kustannuksia. Mäyrä otti yhteyttä CadWorksin Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkönä toimivaan Lasse Kaikkoseen tavoitteenaan SOLIDWORKS-käytön tehostaminen. Yhdessä selvitettiin yrityksen tarvetta ja SOLIDWORKS-käyttöä. Selvityksen perusteella SFTecin lisenssit optimoitiin sen tarpeeseen sopiviksi.

 

CadWorksin henkilöstö palvelualtista ja osaavaa

Mäyrä arvostaa tiivistä asiakasyhteistyötä myös ohjelmistotoimittajilta. ”On mukavaa, kun kysytään, miten menee ja tarvitsetteko apua. On tärkeää saada apua ja opastusta käyttöönotossa.”

Mäyrä on henkilökohtaisessa yhteistyössä monen henkilön kanssa CadWorksillä, ja hän kokee yhteistyön sujuneen hyvin. ”Esimerkki palvelualttiudesta on, kun Mikko Stöckell auttoi yhden työaseman PDM asennuksessa ja asetusten muokkauksessa etänä tutkitaan ennen kuin hutkitaan -asenteella ja asia tuli samalla kerralla kuntoon”, hän kertoo. Mäyrän kokemuksen mukaan CadWorksille laitettuihin tiketteihin saa vastauksia nopeasti ja helposti.

”Olemme tyytyväisiä CadWorksiin toimittajanamme. Heidän toimintansa on aika henkilöriippumatonta ja siksi luotettavaa. Siellä on myös laajasti osaamista”, Mäyrä toteaa.

Faktaboksin kuvake.

Vuonna 2013 perustettu SFTec on kehittänyt kuivausteknologiaansa aluksi yhdessä tutkimusorganisaatioiden ja myöhemmin myös asiakkaiden kanssa. SFTecin kuivausteknologia on patentoitu. Ennen ModHeat-laitteiston suunnittelua kuivattava materiaali analysoidaan SFTecin toimesta, ja sille tehdään ensimmäiset pienen kokoluokan testit. Tämän jälkeen tarvittaessa tehdään tuotantomittakaavan testit SFTecin siirreltävällä testilaitteella. Testien perusteella suunnitellaan ja valmistetaan asiakkaan prosessiin optimoitu ModHeat-kuivauslaite.

Lisätietoa osoitteesta https://www.sftec.fi/new/

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS


Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 7.9.2018
Case Muotolevy: Avoimesti saatavilla oleva suunnittelutieto nopeuttaa tarjousten tekoa
Rakentamisen eri elinkaaren vaiheisiin tuotteita ja palveluita tarjoava Muotolevy haluaa tarjota asiakkailleen yhä enemmän asiakaskohtaista …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 20.10.2016
Case Vaisala Oyj: Uteliaisuutensa säilyttänyt 80-vuotias
Sää, ja etenkin sen ennustettavuus, kiinnosti kovasti aikoinaan professorina Helsingin yliopistossa työskentelevää tohtori Vilho Väisälää. …
Lue lisää
Artikkelin pikkukuvake
Referenssi | 11.9.2020
Case IS-VET: SOLIDWORKSillä kuvia myynnille, kokoonpanoja ERPiin ja mallinnuksia 3D-printterille
Luovaa SOLIDWORKsin käyttöä iisalmelaiseen tapaan - Näin 50-vuotias IS-VET ottaa kaiken irti CAD:stä.
Lue lisää
Selaa ajankohtaisia julkaisuja